SerbianEnglish

Milojević: Očekivao sam turbulentan period, to je uvek tako kad se trener menja u sred sezone

 Milojević: Očekivao sam turbulentan period, to je uvek tako kad se trener menja u sred sezone

FOTO: FK Crvena zvezda

Dva vezana remija u MozzartBet Super ligi i poraz od Monaka u Ligi Evrope, pokušaće Crvena zvezda na domaćem frontu da prekine ovaj neprijatan niz na gostovanju najprijatnijem iznenađenju.

Motiv je uvek tu, a igrači su shvatili da smo na dobrom putu što se tiče igre i samo nam nedostaje rezultat. Za to nam je potreban isti ili bolji odnos, jer idemo na gostovanje ekipi koja je u dobroj formi i na vrhu tabele. Zato, ništa sem dobrog odnosa, bolje igre i veće efikasnosti nam ne preostaje. Oni imaju sjajnu ofanzivnu tranciziju, kompaktni su, poletni po bokovima, imaju odličan prekid. Generalno, tu je dosta dobrih pojedinaca za ovaj nivo takmičenja. Osećaju se dobro u sistemu koji je posložio i uigrao kolega Gaćinović. Sigurni su, kao što rekoh i uigrani i to je njihova prednost, ali verujem u nas, naš kvalitet i ono što radimo. Verujem da sa dobrim odnosom uz maksimalno zalaganje možemo do pobede u Novom Pazaru.

U tim bi trebalo da se vrati Ivanić, postavlja se pitanje kako će reagovati Srnić i Katai posle neprijatnosti koje su doživeli u četvrtak.

Ivanić je počeo da trenira sa ekipom, a videćemo na današnjem treningu da li je spreman ili nije. Međutim, postoji velika šansa da zaigra. Što se Srnića tiče, on je profesionalac i momak koji je dosta toga dao Zvezdi. Voli klub, hteo je najbolje, ali desi se nesmotrenost i nepažnja. Nekad vas protivnik upeca u trenutku manjeg fokusa. Međutim, i on i Katai su profesionalci i ne sumnjam da će izaći jači iz toga.

Najveća promena je to da je novi trener promenio postavku i sada igra sa trojicom pozadi.

Videćemo još kada je reč o taktici, ali razmišljam o nekim varijantama šta je najbolje. Moramo da zadržimo naš intenzitet i ono što hoćemo da radimo. Konkretno, imamo tri najbolja štopera u ligi, i žrtva je da Eraković igra na desnom beku. Zato moramo da igramo sa tri štopera ili da ih rotiramo, pritom imamo još dva dobra centralna beka u Pankovu i Lekoviću. Bez obzira šta je moja želja što se tiče sistema igre, zadatak je da igramo sa najboljim igračima i da im napravimo sistem u kom se dobro osećaju. Naravno da postoji mogućnost i da neko od mlađih počne, ali nismo u poziciji da delimo igrače po godinama. Zadatak je da nađemo 11 ili 16 koji su u najboljoj formi, a rezultat je trenutno prioritet. Doduše stalno je akcenat na rezultatu, ali sad najviše. Treba nam ekipa koja je spremna da pobedi Novi Pazar i donese tri boda u Beograd.

Gostovanje Novom Pazaru mogla bi da bude prekretnica sezone.

Jeste prekretnica sezone u tom smislu da smo odigrali nekoliko dobrih utakmica i stvarili mnogo prilika i u derbiju, i protiv TSC-a i protiv Monaka, ali nismo ih realizovali. Prekretnica je da to krunišemo dobrim rezultatom, jer u tom slučaju, lakše se radi, igrači više veruju u sebe, a publika staje iza nas. Očekivao sam turbulentan period, to je uvek tako kad se trener menja u sred sezone. Nije to neki problem koji je nastao u dan, dva, tri. Svaki ozbiljan klub kao što je Zvezda pokuša da reši problem i onda dođe do promene, i to su najteži i najizazovniji dani. U karijeri sam svugde imao uspeha, ali sa mog aspekta i za afinitete zvezdaša – četiri utakmice, pobeda, dva remija i porazom, nije nešto čime sam zadovoljan, ali verujem u stručni štab i u ono što radimo. Rezultat mora da dođe kao posledica dobre predstave, zalaganja i kvaliteta kog imamo. Treba nam to brzo, ali nema bolje prilike nego kad se igra na tri dana. To je ono što svi hoćemo i prednost što možemo da pokažemo da smo dobar tim, jer se dobar tim uvek vrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet