SerbianEnglish

Pešić: Smejali ste se posle Belgije, ne širite lažne optimizme pred Italiju

 Pešić: Smejali ste se posle Belgije, ne širite lažne optimizme pred Italiju

FOTO: FIBA

Protivnik sa kojim delimo bližu i dalju prošlost u osmini finala, Srbija u osmini finala Eurobasketa protiv Italije ima ulogu favorita od koje se ne beži.

Znamo da nas čeka teška utakmica, kao i sve ovde, zahtevna. Sve je moguće u jednoj utakmici. Mi se pripremamo da sve bude na našoj strani, znamo sa kim igramo. Sa uigranom ekipom koja ima novog trenera, sa motivsanim protivnikom. Imali smo sa njima jedno iskustvo u Hamburgu. Očekujemo nešto slično i sada. Pokazali su kvalitet tada, ali mi smo pobedili zahvaljujući velikom moralu. Nije nam to bila najbolja utakmica, ali smo od minus 15 uspeli da se vratimo. Zahvaljujući velikoj želji da pobedimo utakmicu. Odigrali smo odbranu na visokom nivou i onda je došao talenat u napadu do izražaja… Teško da mogu identične utakmice da se dese, ali se ja nadam da će biti rezultat kao u Hamburgu. Tražimo mirnoću u ekipi i tenziju koja povećava koncentraciju, to je za sada pod kontrolom.

I ovoga puta selektor je imao poruku za medije, posle pitanja da li je gledao utakmicu između Francuske i Turske.

Ja to ne gledam, to gledaju asistenti, to je njihov posao. Nemam potrebu da gledam utakmice, ne znamo ni da li ćemo da igramo sa njima. Moramo da gledamo ono što je ispred nas, to vi mediji pišete i vi morate da se smirite. Ne širite lažne optimizme jer se radi o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija. Ovo prvenstvo Evrope je pokazalo da je sve moguće. Bez obzira na to, mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo na terenu. Ovo nije plej-of serija, već se sve rešava u jednoj utakmici. Smejali ste se kada smo izgubili od Belgije koja je sada pobedila Španiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet