SerbianEnglish

Rud: Veoma sam srećan zbog svoje igre

 Rud: Veoma sam srećan zbog svoje igre

FOTO: Printscreen

Norveški teniser plasirao se u finale US Opena nakon što je posle velike borbe sa 3:1 u setovima u polufinalu savladao Karena Hačanova.

– Veoma težak meč sa mnogo nervoze na startu. Mislim da je dug poen na set lopti u prvom setu, koji sam dobio, bio ključan da dobijem snagu i preuzmem kontrolu u drugom setu. Kada se tako izgubi set, teško je vratiti se. U trećem setu je Karen odlično servirao, ništa nisam mogao da vratim, ali u četvrtom jesam i opet je bilo dugih razmena. Veoma sam srećan zbog svoje igre.

Ovo mu je drugo grend slem finale ove sezone, posle onog u kome ga je Rafael Nadal pobedio na Rolan Garosu.

– Da, isprašio me je i posle finala sam rekao – ako ikada ponovo dođem do finala slema, voleo bih da to ne bude Rafa na Rolan Garosu, jer je to manje-više nemoguć zadatak. Nadam se da će me to iskustvo pripremiti za ono što me čeka u nedelju – trofej na terenu, mnogo slavnih ličnosti na tribinama, to je bilo novo iskustvo.

U trenucima dok je Rud davao izjavu nije bilo poznato ko će mu biti protivnik u borbi za trofej.

– Možda je najpoštenije da Karlos i ja dođemo do finala, pa da bude broj jedan onaj ko pobedi, to bi bilo idealno. Ali ako odem u krevet kao broj jedan, spavaću đavolski dobro, pretpostavljam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet