SerbianEnglish

Zvezda preokretom stavila tačku na seriju Pazaraca!

 Zvezda preokretom stavila tačku na seriju Pazaraca!

FOTO: FK Crvena zvezda

Derbi kola opravdao očekivanja – 1:2 (1:1).

Pet minuta smo čekali na prvi gol i postigao ga je domaćin. Pritisak Novog Pazara, dva kornera, posle drugog Lončar je uspeo da zatrese mrežu crveno-belih tako što je jedan odbitak poslao iza leđa Borjanu, doduše uz pomoć Rodića.

Brrzo je viđen prvi pokušaj gostiju, Katai je šutirao iz dobre pozicije, bez mnogo problema za Kljajića. Na isti način završio je udarac Stanojlovića na drugoj strani. Najbolju priliku za Zvezdu u ranoj fazi utakmice imao je Mitrović, lopta se odbila na nekih šest metara iskosa ka mladom ofanzivcu, Kljajić se istakao odbranom. Isteklo je pola sata igre, dinamična utakmica iako u ovom periodu nema konkretnih pokušaja. U odličnim pozicijama našli su se Islamović na jednoj pa Katai na drugoj strani, obojica izblokirani.

Rezultat je poravnat u 34. minutu, inicijativa Zvezde urodila je plodom. Ben je se desne strane centrirao na drugu stativu, Rodić je nadskočio čuvara i prebacio Kljajića. Malo je falilo da brzo vidimo preokret, Bukari je pogodio stativu. Oslobodio se domaćin pritiska i na odmor ide zasluženo u egalu.

Opasan napad Pazaraca na početku nastavka, Ergelaš je otišao u stranu i pogodio stativu. Odmah opasan napad i na drugoj strani, centrirao je Rodić, lopta je pogodila Jovića i završila tik uz stativu, srećom po njega, sa spoljašnje strane. Malo smo sačekali na naredno uzbuđenje, ponovo napad gostiju po levoj strani, Joksimović je pred samim golom intervenisao ispred Pešića. Potpuno je Novi Pazar sabijen na svoju polovinu, Zvezda kruži oko kaznenog prostora. Konačno su zapretili i Pazarci, Majdevac je tukao sa ivice šesnaesterca, iskosa sa leve strane, lopta je prohujala pored desne stative.

Malo zatišje pa pokušaj Kange, lopta odlazi malo iznad gola. Nova opasnost po gol domaće ekipe, Kangva je centrirao sa leve strane, Pešić u padu nekako uspeva da uputi opasan udarac, Kljajić odbija u korner. Sve jači pritisak dao je rezultata dva minuta pre kraja regularnog dela igre, Kanga je ubacio loptu pred gol, Pešić je nekako u padu uspeo da je prebaci unutar okvira. Time i doneo tri boda svojoj ekipi koja je prekinula niz domaćina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet