SerbianEnglish

Partizan brojao do šest, Rikardo ponovo do tri!

 Partizan brojao do šest, Rikardo ponovo do tri!

FOTO: FK Partizan/Sandić foto

Mladost ispraćena iz Humske sa šest golova u mreži – 6:0 (2:0).

Odlična šansa za domaćina na samom početku, Dijabate je dobio loptu kroz odbranu od Uroševića, šutirao sa nekih pet metara iskosa, Samčović brani. Nova dobra akcija sa leve strane, Urošević je spoljnom ubacio loptu na nekih sedam metara od gola, Rikardo je iz okreta šutirao, izblokiran je dovoljno da lopta završi pored gola. Uglavnom se igra na polovini Mladosti u prvih 20 minuta, rezultat je i dalje nepromenjen.

Zapretila je jednom i Mladost, lopta je posle slobodnog udarca sa leve strane završli na petercu, Ješić je loše šutirao. Ušlo se u jedan relativno mirniji period utakmice, zatim je Partizan ponovo počeo da pritiska u finišu poluvremena, ishod su dva vezana kornera i penal posle igranja rukom Udovičića. Rikardo je sa bele tačke doveo domaćina u vođstvo pet minuta pre odlaska na odmor.

Pred sam poslednji zvižduk maltene prednost crno-belih je duplirana. Lepo je povukao Terzić po desnoj strani, pokušao da šutira, lopta se odbila na glavu Rikardu koji ovakvu priliku ne propušta.

Drugo poluvreme počelo je sa dva dobra pokušaja Belića i Andradea. Plete mrežu Partizan, videli smo prelepu akciju koja se završila udarcem Terzića nakon što je izlomio Ješića, Samčović je zakačio loptu dovoljno da završi na stativi. Minut kasnije Rikardo je izašao sam ispred mladog golmana Mladosti, njegova odbrana sprečila je het-trik.

Sve je jači pritisak crno-belih i treći gol je pao u 59. minutu. Korner sa leve strane izveo je Živković, Vujačić je bio najbolji u skoku na prvoj stativi.

Pet minuta posle trećeg pao je i četvrti gol Partizana. Dijabate je probio odbranu Lučanaca i odložio loptu na levu stranu ka Rikardu koji je izuzetno preciznim udarcem kompletirao još jedan het-trik.

Velike prilike u nastavku imali su Lutovac, pa i Jović, oba puta se intervencijama istakao Samčević. Iz kornera koji je usledio posle druge njegove intervencije izrodila se nova prilika za Rikarda, nije uspeo da postigne svoj četvrti gol. Peti pogodak Partizana je visio u vazduhu i videli smo ga u 78. minutu. Dupli pas na desnoj strani odigrali su Baždar i Lutovac, mladi napadač je rutinski realizovao veliku priliku.

Ni tu nije bio kraj, tri minuta kasnije crno-beli su postigli i šesti gol. Idealan pas kroz odbranu od strane Andradea, Lutovac je prebacio Samčovića. Malo je falilo da se i Urošević upiše do kraja, ostalo je 6:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet