SerbianEnglish

Mijailović: Nisam se dokon prihvatio ovog posla nego na poziv većine predstavnika drugih klubova

 Mijailović: Nisam se dokon prihvatio ovog posla nego na poziv većine predstavnika drugih klubova

FOTO: KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Izborna skupština za predsednika JSD Partizan zaličila je na onu kada se biralo rukovodstvo fudbalskog kluba pre pet godina, novi predsednika čeka da bude ustoličen nakon što je dobio većinu glasova na odvojenoj sednici.

Ja se nisam dokon prihvatio ovog posla nego na poziv većine predstavnika drugih klubova. Pre šest godina sam došao na čelo KK Partizan, u trenutku kad je klub bio pred gašenjem, bez finansija i perspektive. Došli smo do toga da imamo Željka Obradovića za trenera. Obećao sam da ćemo redovno držati sastanke, da zajedno tražimo sponzore, da osposobimo i obnovimo infrastrukturu, i ja mogu da obećam da će biti bolje bar hiljadu puta. Mi smo u KK imali zaradu od karata par hiljada evra da bismo došli do toga da imamo zaradu od dva miliona. Pomagao sam rukometni klub koji je nosio reklamu moje firme, pomagao sam vaterpolo klubu, ženskom košarkaškom klubu…

Fudbalski klub je najpre na društvenim mrežama objavio reizbor Milorada Vučelića da bi nakon toga potvrdili da grupacija oko njega nije imala kvorum.

Ne znam ko je izabrao Vučelića kad on nije imao kvorum da započne rad Skupštine. Kod njih je ostalo pet klubova koji nose 28 glasova. Plivački klub nije želeo da dođe i oni su to jasno stavili do znanja. Oni mogu samo da falsfikuju glasove a za to se ide u zatvor.

Obećava Mijailović da pomoć mogu da očekuju svi klubovi iz sportskog društva.

Ljudi se plaše šta će se dešavati kad mi preuzmemo SD, a ja im obećavam da će normalno raditi. Ja danas nisam dokon, ja imam firmu sa 1.200 zaposlenih, ja vam ne obećavam da ću obezbediti sto odsto vaše budžete, ali jurićemo sponzore tražićemo način da se finansiramo.

Otkrio je i da je kod glasa rukometnog kluba došlo do zloupotrebe.

Željko Perkunić je čovek koji svojim novcem pomaže klub. Ja sam lično iz moje kompanija izdvajao za taj klub novac jer je Željko veliki partizanovac i pošten čovek i ja sam mu pomagao. Perkunićev direktor kluba, ili pravni zastupnik koji je upisan u APR, Aleksandar Blagojević bio je više puta sa nama na sastanku, a danas je protiv interesa svog predsednika i svoje Uprave došao da glasa za suprotnu stranu. Željko Perkunić to nije zaslužio i to RK Partizan, koji je danas u mislima sa nama ovde, to nije zaslužio. Da sada Dejan Kijanović, direktor kluba u kojem sam ja predsednik dođe da glasa mimo mog ovlašćenja, ja tog trenutka više nisam predsednik kluba ili on više nije direktor. Rukometni klub je zloupotrebljen od strane direktora, zato što nije dobio ovlašćenje svog predsednika da radi to što radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet