SerbianEnglish

Simon: Ne izbacujemo sistemski igače

 Simon: Ne izbacujemo sistemski igače

FOTO: FIBA

Nezaustavljivi Markanen odveo je Finsku u četvrtfinale Evropskog prvenstva, to znači da je Hrvatska ovo takmičenje završila na prvom koraku eliminacione faze.

Interesantna utakmica, ali eto… izgubili smo. Finci su imali jednog ekstra igrača, na kraju… to je sport. Znali smo da nam ne leže. U 40 minuta su pokazali da su bolji i na tome im česitam. Jedan ekstra igrač. Dogodilo se ono što se nije smelo. Odmah se razigrao, ubacio šuteve i tada ga je teško zaustaviti.

Smiren je iskusni košarkaš posle ispadanja u osmini finala.

Saigračima nemam šta zameriti. Uvek ima razočaranja kada se ispadne, u karijeri i životu sam pokušavao da izbegnem euforije i depresije, sutra je opet drugi dan, treba uvek dići glavu.

Nije hteo previše Simon o problemima nacionalnog tima ali je izrekao suštinu.

Nemamo sistem. Ne izbacujemo sistemski igače. Imamo dobre igrače, ali ima tu puno problema, ipak nije sada vreme za takve razgovore. Treba hladne glave razmišljati.

Imao je zamerki na sudije i njihovo izdanje tokom Evrobasketa.

Ne bih hteo da ispadne da se vadim na sudije, ne mislim da su nas krali. Finci su nas zasluženo izbacili, ali sudije su od samog starta prvenstva ispod svakog nivoa. Okupili su se najbolji igrači, ne smao Evrope nego i sveta, a došle su sudije koje su na nivou županijske lige i to je sramota… Realno je da najbolje sudije sude u Evrolige i Evrokupu i dokle god se ne razreši taj rad na relaciji Evroliga-FIBA imaćemo ovakvu situaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet