SerbianEnglish

Slučaj Ronaldo ,,spakovao” otkaz Tuhelu

 Slučaj Ronaldo ,,spakovao” otkaz Tuhelu

FOTO: Printscreen

Kamen spoticanja.

Činjenica je da Čelsi na početku sezone igra ispod očekivanja, takođe i da je poraz na gostovanju zagrebačkom Dinamu u Ligi šampiona ozbiljan šamar klubu, ipak, brza odluka, iz naše perspektive, da se Tomasu Tuhelu uruči otkaz je bio iznenađenje za sve. Izjava posle utakmice u kojoj je sam rekao da je na njemu da popravi stvari sugeriše da nije razmišljao o ovakvom ishodu. Ostrvski tabloidi preneli su da je Tuhel preneo Todu Boeliju i ostalim članovima uprave da ima nameru da nastavi sa poslom i sredi stanje, ostali su čvrsti u stavu da je promena neophodna.

U međuvremenu, isplivale su neke nove informacije koje bacaju drugačije svetlo na ishod. Uvek pouzdani Bild, tačnije njegov urednik, Kristijan Falk, navodi da je jedan od razloga narušenih odnosa između novog vlasnika Plavaca i trenera bio nerealizovani transfer Kristijana Ronalda. Iskusni napadač želeo je tokom celog leta da napusti Mančester Junajted, njegov agent, Žorž Mendeš pokušavao je da mu nađe klub koji ove sezone igra u Ligi šampiona. Među prvima se javio Čelsi, Boeli i Mendeš su održali sastanak, ishod je bio pozitivan ali je celu priču stopirao Tuhel. Razlog je bio savet Ralfa Rangnika, koji mu je savetovao da izbegne Ronalda jer bi mogao da mu naruši odnose u svlačionici. Pomenuti Falk tvrdi da je Boeli i dalje bio za transfer, Tuhel je ponovio svoje odbijanje i tu su odnosi narušeni. Sada se postavlja pitanje da li postoji mogućnost da do tog transfera dođe tokom zime?

Da je rečeno o pokvarenim odnosima Boelija i Tuhela potvrđuje nam Fabricio Romano. Prema njegovim rečima Boeli je tokom pregovora oko dolaska Marka Kukurelje pitao njega i njegove zastupnike za mišljenje o Grejemu Poteru, koji je po odlasku Tuhela odabran za novog trenera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet