SerbianEnglish

Kerkez: Verujem u ono što radimo

 Kerkez: Verujem u ono što radimo

FOTO: Čukarički

Čukarički je prva ekipa koja je u pravom smislu te reči nadigrala Vojvodinu i nanela joj prvi poraz u ovoj sezoni, međutim, šef struke iako zadovoljan, spušta loptu.

– Očekivali smo izuzetno tešku utakmicu, nismo mogli da dominiramo 90 minuta protiv ekipe ovakvih kvaliteta. Dati dva gola Novosađanima, a ne primiti nijedan, to je uspeh. Među su tri tima koja su primila najmanje golova u dosadašnjem toku šampionata. Vrlo sam srećan i zbog činjenice da smo “sačuvali nulu” pozadi, i naravno zbog veoma važne pobede. Ništa ovo ne menja, ovo je samo jedan korak, čeka nas mnogo mečeva. Između ostalog, i sa Vojvodinom.

Ova pobeda je šlag na tortu boljih igara posle jednog neprijatnog poraza.

– Još ranije sam isticao da će nam biti potrebno vremena da nađemo hemiju u ekipi, da krenemo i sa dobrim igrama i rezultatima. Doveli smo veći broj igrača, ja sam nov na mestu trenera, igrali smo Evropu mesec i po dana… Nedostajalo nam je i svežine. Iz svakog poraza se izvuku pouke, a iz onog u Lazarevcu smo dosta toga naučili. Sada smo našli formu, verujem da možemo da očekujemo sve bolje igre. Veoma sam zadovoljan kako je ekipa reagovala posle meča protiv Kolubare. Na nama je da nastavimo sa mnogo rada, samo u tom slučaju možemo da očekujemo nastavak ove serije.

Brđani su jakim ritmom izbacili Novosađane iz koloseka, zatim mirno priveli utakmicu kraju.

– Morali smo dobro da analiziramo protivnika. Ako im se dozvoli malo prostora, mogu da naprave mnogo problema. Smatram da smo dobro isključili u ovom momentu njihove najbolje igrače Nikolića i Simića, iskoristili smo ono što imamo u našoj ekipi, a to su tradicija i kontranapad. Ne može uvek da se dominira, ne može uvek da se izađe visoko. Na nekim utakmicama smo naučili lekcije, platili smo tu cenu. Kao trener volim da mi ekipa igra visoko, ali nekad moraju neke druge bitnije da se odrade. Dali smo golove na vreme, prilično brzo i to je prelomilo utakmicu. Kad su gosti dobili i crveni karton, spustili smo tempo, kontrolisali igru, iskusna ekipa kao što je naša ne sme da dozvoli da meč ode u drugom pravcu. Biće još uspona i padova. Verujem u ono što radimo, isto tako verujem da ćemo se do kraja zajedno sa Vojvodinom boriti za vrh srpskog fudbala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet