SerbianEnglish

Napadačka rapsodija Nemačke, Grčka nije mogla da parira u potpunosti!

 Napadačka rapsodija Nemačke, Grčka nije mogla da parira u potpunosti!

FOTO: FIBA

Još jedna od ekipa iz užeg kruga favorita završila takmičenje – 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25).

Neverovatno šutira Nemačka predvođena Šruderom u ranoj fazi utakmice i posle tri i po minuta stiže do dvocifrene prednosti. Šut je malo stao domaćina u poznoj fazi uvodne deonice što su Janis Antetokunbo i saigrači iskoristili da uhvate priključak. Uloge su zamenjene po povratku sa prvog odmora, odgovara Grčka istom merom, gledali smo neverovatno efikasnu košarku u prvom poluvremenu čiji je finiš obeležio Slukas. Iskusni plej pogađa dva bacanja, asistira Dorsiju pa zatim pogađa neverovatnu trojku sa zvukom sirene, sa pola terena, za kraj izuzetno efikasnog poluvremena – 57:61.

Stegla je Nemačka odbranu u nastavku, ostavila rivala skoro tri i po minuta bez koša i otvorila drugo poluvreme sa 7:0. Ne može Janis Antetokunbo da dođe do pozicija, Šruder i Vagner sipaju i dalje i eto Nemaca ponovo na dvocifrenom plusu. Itudisova ekipa je kao razbijena vojska u trećoj četvrtini, utakmica im izmiče iz ruku. Živnuli su koliko-toliko Grci u poslednjoj četvrtini, nedovoljno da čak i zakomplikuju meč te takmičenje završavaju u četvrtfinalu, Nemačka ide na Španiju u borbi za finale.

Sjajni Šruder je na 26 poena dodao osam asistencija, po 19 poena ubacili su Obst i Vagner, ne treba izostaviti ni dabl-dabl Tajsa, 13 poena i 16 skokova. Grcima nije pomoglo ni to što je bez obzira na pomenutu treću četvrtinu Janis Antetokunbo imao učinak od 31 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet