SerbianEnglish

Itudis: Jednostavno, moramo da kažemo da nismo ispunili cilj

 Itudis: Jednostavno, moramo da kažemo da nismo ispunili cilj

FOTO: FIBA

Grčka je još jedna ekipa kojoj se predviđala borba za medalje a Evropsko prvenstvo je završila ranije, porazom od Nemačke u četvrtfinalu.

Zaslužili su pobedu i bili bolji tim. Jurili smo ih previše puta, posebno jer su izuzetno dobro šutirali za tri. Vagner i Obst su pogodilo 10 od 17 trojki Nemačke. Mi smo se borili kao lavovi i uspeli da se vratimo, preuzmemo vođstvo uz lepu trojku za kraj. Treća četvrtina nas je mnogo povredila, a u poslednjoj četvrtini nas ništa nije išlo, dobrim delom zbog odlične odbrane Nemačke. Čestitam svojim igračima i timu na svemu, borili su se ali Nemci su bili bolji. Ovo je samo početak i moramo da izvučemo lekcije. Svaku kritiku javnosti preuzeću na sebe. Uživali smo u vožnji i putovanju, jako sam ponosan na ono što smo uradili i želimo još da trajemo zajedno.

Zahvalio se Itudis za podršku navijačima.

Jako sam zadovoljan što sam video toliki broj naših navijača, naravno i nemačkih. Verujem da su svi ponosni na naš tim, podigli smo reprezentativnu košarku na najviši nivo. Nismo osvojili medalju, ali smo uspeli da ostvarimo napredak. Hvala sugrađanima na tome što su bili sa nama, što su došli ovde u teškim vremenima.

Upitan je grčki selektor šta je bio cilj na ovom takmičenju.

Da pobedimo u četvrtfinalu. A onda u polufinalu, da smo ga igrali. Kada dođeš na turnir i znaš da postoje očekivanja, moraš da ih dostižeš iz dana u dan, kroz utakmice i treninge. Hteli smo igrači budu zdravi, da pomognu reprezentaciji. Ne želim da opravdam sebe i tim za poraz. Jednostavno, moramo da kažemo da nismo ispunili cilj, postoje košarkaški razlozi za to, ali možemo da budemo takmičari u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet