SerbianEnglish

Petrić: Bitno je da ramena nisu više spuštena, već podignuta, momci su počeli da pričaju, smeju se

 Petrić: Bitno je da ramena nisu više spuštena, već podignuta, momci su počeli da pričaju, smeju se

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pred gostovanje Slovackom trener Partizana uporedio je domaćina sa ekipama iz Čempionšipa, pred duel sa Nicom za poređenje je koristio Premijerligaše.

Može Nica da se uporedi sa timom iz Premijer lige. Da ne pričam kojim konkretno, da se ne bi pravile priče, međutim, Vladimir Ivić mi je rekao da je sa Makabijem nedavno u kvalifikacijama imao problem. Biće zanimljiva utakmica, moraćemo da odradimo nekoliko zadataka.

Loš start sezone Favrove ekipe nije zavarao stručni štab crno-belih.

Posle poslednje koju je dobila sa 1:0 protiv Ažaksija, delovalo mi je kao da nećemo igrati sa najjačim timom otkako sam ovde. Crvena zvezda je možda i bolja ekipa od Nice, ali sam mišljenje promenio gledajući snimak protiv Kelna. Tad se tokom prvog poluvremena potvrdio moj stav, da bi se u drugom videlo da ima izuzetan sastav, tehnički potkovan i brz. Zato sam promenio mišljenje. Nica trenutno spava, može svakog časa da se probudi i stvori nam problem.

Obavio je šef struke razgovor i sa Vladimirom Ivićem čiji je Makabi igrao sa Nicom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Preneo mi je da Francuzi dejstvuju u talasima. Po 10-15 minuta deluju uspavano, posle čega prebace u veću brzinu. Moramo da odgovorimo na njihov i nametnemo naš stil igre. Iako su dobili poslednje dve utakmice na strani, nisam primetio da su u gostima bolji. Igraju isto. Krenuli su slabije u odnosu na prošlu sezonu, dosta igrača promenili tokom prelaznog roka, možda trener luta sa postavkom, igrali su u jednom trenutku sa trojicom pozadi, poslednji put u formaciji 4-4-2, što znači da kod Favra postoji nesigurnost. Kao što je postojala i kod mene. Jedino sam siguran da neće igrati pod ručnom jer svi znaju koliko im Evropa znači.

Jasan je Petrić, Partizan na svom stadionu mora da ide na pobedu, ko god bio protivnik.

Nemamo šta da kalkulišemo na našem stadionu. Ako dobijemo, imaćemo veće šanse da prezimimo, pošto poslednju igramo sa Česima kod kuće. Nadam se da su momci toga svesni, daćemo sve od sebe da se promeni i tradicija po kojoj nismo 24 godine na našem stadionu dobili tim iz Lige petice.

Za razliku od prethodne tri utakmice u Evropi sada neće biti postavke sa tri štopera, Belić zbog crvenog kartona neće igrati, Menig je pod znakom pitanja.

Da li će Holanđanin početi li ne videćemo kad se mi unutar stručnog štaba ispričamo. Belić će nedostajati, ima ko da ga zameni, ali moram najpre da pogledam trening. Sigurno ćemo izaći u sistemu prepoznatljivom u poslednjim prvenstvenim utakmicama.

U susret ovoj utakmici treba konstatovati da je u odnosu na početak sezone Partizan druga ekipa.

Igrači su se podigli, ne samo protiv Mladosti, nego i protiv Zvezde, Kolubare… Počeli su da daju ono što mogu. Rekao sam da bih voleo da se opuste, rade ono što mogu. Bilo je lepih i stvari koje bi trebalo popraviti, pre svega mislim na branjenje prekida. Bitno je da ramena nisu više spuštena, već podignuta, momci su počeli da pričaju, smeju se. Te utakmice što su dobili u poslednje vreme dale su im svežinu i popravile raspoloženje. Vratili su se u normalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet