SerbianEnglish

Priznanje poraza: Vučelić poklekao!

 Priznanje poraza: Vučelić poklekao!

FOTO: FK Partizan

Agencija za privredne registre saopštila je da je Ostoja Mijailović novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Ova odluka je doneta u toku jučerašnjeg dana, ali je vest danas osvanula i na “Večernjim novostima“, čiji je glavni i odgovorni urednik jedini protivkandidat Ostoje Mijailovića – Milorad Vučelić.

Ovo se može protumačiti i kao zvanično prihvatanje poraza i prepuštanje pozicije predsednika SD Partizan. U saopštenju APR-a navodi se sledeće:

“Trinaestog septembra ove godine je doneto rešenje registratora, na osnovu koga je izvršena promena podatka u JSD Partizan i u Registar upisan Ostoja Mijailović za zastupnika društva. Promena zastupnika izvršena je na osnovu dostavljenog zapisnika sa vanredne sednice Skupštine društva održane 12. septembra, odluke skupštine o razrešenju generalnog sekretara i odluke Upravnog odbora društva od 13. septembra ove godine o imenovanju Ostoje Mijailovića kao lica za zastupanje društva, donete na osnovu važećeg statuta društva”.

U saopštenju APR-a se dalje navodi da je u postupku registracije utvrđeno da je dokumentacija doneta u skladu sa zakonom.

“Odnosno da je u dostavljenom zapisniku sa vanredne sednice Skupštine konstatovan kvorum za održavanje i donošenje pomenutih odluka i to da je vanrednoj sednici prisustvovalo 15 klubova, koji raspolažu sa 52 od ukupno 93 glasa u skupštini, te da je odluka doneta u skladu sa važećim statutom društva”.

“Agencija je pisanim putem obavestila Vučelića o sprovedenim radnjama registratora, te ga uputila na sudski postupak za poništavanje izvršene registracije, kao jedino pravno sredstvo za zaštitu svojih prava, koje je propisano članom 68 Zakona o sportu. Agencija za privredne registre, koja ima nadležnost za vođenje zakonom utvrđenih registara i evidencija, nema ovlašćenja za utvrđivanje zakonitosti postupka u kojem su doneti predmetni dokumenti, odnosno odluke, jer registrator donosi odluke na osnovu činjenica iz prijave, priloženih dokumenata i registrovanih podataka. Stoga, poništavanje registracije ili utvrđivanje ništavosti dokumenata i odluka dostavljenih u postupku registracije može da potvrdi samo sud” – saopštio je APR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet