SerbianEnglish

Skariolo: ceo sistem je posvećen priči o tome šta ovaj dres znači za nas

 Skariolo: ceo sistem je posvećen priči o tome šta ovaj dres znači za nas

FOTO: FIBA

Izuzetno loše poluvreme pa demonstracija kvaliteta u nastavku, tako bi se sažeto mogla opisati četvrtfinalna utakmica između Španije i Finske.

Moram da ukažem veliko poštovanje Finskoj, pošto su igrali dobro ceo turnir i pokazali najbolje izdanje večeras. Morali smo da čuvamo Markanena tako da ne ostavimo prostor ni drugim igračima, poput Madžunija, Salina i Koponena. Na poluvremenu smo shvatili da lopta mora bolje da ide, imali smo dosta padova i grešaka, ali smo u poluvremenu počeli da menjamo stvari, onda i da se dižemo na parketu što je dovelo do odličnog početka treće deonice. Ponovo smo pokazali koheziju, talenat, kvalitet i iskustvo, pogodilo smo veliki broj šuteva. Naš tim je ujedno iskusan, ali i nov u svemu ovome. Borili smo se, verovali jedni u druge i došli do pobede još jednom.

Pitanje za selektora bilo je kako selekcija uspeva da ostane u vrhu svetske i evropske košarke toliko godina.

Dobro pitanje, jer ako ne znate kako naša struktura funkcioniše, teško je razumeti. Tranzicija u kojom smo, zaostavština legendi ovog tima, pomogla je mlađim igračima da se brže adaptiraju kroz godine. Rastemo od dna. Imamo jasan program, koji smo počeli pre šest-sedam godina, od najmlađih kategorija. Stalno dodajemo nešto novo i sveže u naš tim. Način treniranja, princip rada, ceo sistem je posvećen priči o tome šta ovaj dres znači za nas. Sve je to iscrpljujuće, zahteva veliku potrošnju da se drži visok nivo. Kada stariji igrači uđu u ozbiljne godine, onda se teret prebacuje na tim iz kvalifikacija koji funkcioniše već pet godina, a sada su većina od njih standardni prvotimci. Jako smo ponosni na ono što smo uradili za sve ove godine i svi me pitaju kako smo uspeli. Sve je to zasluga velikog broja ljudi koji dan i noć rade da budemo bolji, da napredujemo poštujući naše principe. Sada je najteži posao naći mladim igračima prostor da igraju kada imaju 20-21 godinu. Žao mi je što ne mogu da pomognem više u tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet