SerbianEnglish

Milojević: Mogli smo bolje, ali da bih dao konkretne razloge kako i zbog čega, morao bih da pogledam još jednom utakmicu

 Milojević: Mogli smo bolje, ali da bih dao konkretne razloge kako i zbog čega, morao bih da pogledam još jednom utakmicu

FOTO: FK Crvena zvezda

Malo opširnije je trener Crvene zvezda na konferenciji nakon utakmice sa Trabzonsporom govorio o detaljima sa utakmice, krenuvši od isključenja Kangve.

Nije bio Kangva jedini igrač sa žutim kartonom. Žao mi ga je, krivo mu je, izvino nam se svima, ali i on kao igrač mora da ima odgovornost i bude oprezniji ako ima karton. Međutim da sam razmišljao da menjam igrače sa kartonom, onda bih ‘izvadio’ i Sanoga i još dvojicu da budem siguran. Kangva je imao uzlaznu putanju u utakmici, a da menjam igrača koji je dobar i može da napravi prednost u sredini – nema logike u situaciji kada jurimo rezultat. Nisam vidovit. Pričali smo da bude oprezniji, ali to je utakmica i trenutak. Nije uradio namerno, ali u Evropi ne smete da pravite greške.

Ponovo je izveo postavku sa tri štopera, i ponovo se u ulozi beka našao Srnić.

Što se desnog beka tiče, naše opredeljenje je da igramo sa tri štopera. Nisam bio zadovoljan pozicioniranjem Erakovića, jer je stajao kao bek, a to ne treba da igra. Razlog zbog kog je Srnić zaigrao pre Gobeljića je taj što je profilno više odgovarao Trezegeu i tu nije bilo problema dok je on igrao. Posle smo morali da juimo i menjamo i to je bilo opredeljenje u nastavku. Imamo prostor da igramo i sa tri i sa četiri u odbrani. Imamo tri dobra štopera, a realno nam ni Trabzon nije napravio mnogo prilika iz igre, već iz naših grešaka. Moramo da usmerimo i vezne igrače da dolaze u šesnaesterac, da budu opasniji, to su stvari koje nam nedostaju iz meča u meč. Nikolić je popunio taj prostor i odmah postigao gol. To je model kako treba, ali nije dovoljno uraditi samo jednom.

Tema je bio i Kulibali.

Teško je prognozirati kad će biti u formi. Što se fizičke spreme tiče, on može da bude na maksimumu kroz dve, tri nedelje. Što se forme za igru tiče, ne može da je ima, dok ne igra. Fali mu utakmica, ali nemamo prostora da razigravamo igrače. Nama 11 najboljih u tom danu mora da igra… Imao je Kulibali dobar ulazak u igru protiv Novog Pazara, danas smo nesrećno dobili crveni karton, pa mu je falila podrška, a on nije taj igrač koji igra jedan na četiri. Trebao mu je neko bliže, a falio je igrač tu. Da sam ga izveo i uveo nekog drugog, psihički bi bio potpuno katastrofalan, a treba nam za naredne utakmice, možda već i za Napredak.

Treba reći i da se protivnik dobro pokazao.

Nekad igrate i koliko vam protivnik dozvoli. Mogli smo bolje, ali da bih dao konkretne razloge kako i zbog čega, morao bih da pogledam još jednom utakmicu i analiziram. Postoje neke stvari koje uvek moraju da se ispoštuju u fudbalu, to su prostori u kojima se ne gubi lopta, intenzitet u duelima, čuvanje igrača u svom šesnaestercu. To su stvari koje se podrazumevaju. Kažnjeni smo iz tih situacija, nisu nas ‘izigrali”… Trabzon je kvalitetan tim. Imaju skup iskusnih i dobrih igrača i u svakom delu tima su takvi. Ne volim da gledam budžete i ulaganja, ali i tu možete da vidite smernice. Za mene je to i dalje 11 na 11, ili 11 na 10 kao danas kad smo dobili crveni. Nije na meni da merim dal je bolji Trabzon ili Monako, ali na oba meča smo imali šanse. Fali nam hrabrost i žustrina u duelima, kao i navika da se igra na brzim terenima sa manje dodira i da se popunjava kazneni prostor sa više igrača. Planirali smo i da budemo agresivniji kad su pozicije i kad su okidači za presing. Želeli smo da pritisnemo Siopisa i Hamšika, ali njihov raspored je bio dobar, a mi daleko u prostorima. Nismo bili kompaktni i nismo dovoljno puta ušli u situaciju da ih kaznimo.

Dva poraza nisu prijatna ali nije još ništa izgubljeno.

Ako hoćemo da idemo dalje, moramo da pobedimo sve utakmice. Ne možemo da trijumfujemo četiri puta odmah, ali možemo da idemo redom. Prvo Ferencvaroš kod kuće, pa redom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet