SerbianEnglish

Ponitka: Naš tim je dao svoje srce, ponosan sam na ekipu

 Ponitka: Naš tim je dao svoje srce, ponosan sam na ekipu

FOTO: FIBA

Poljska je priredila pravo iznenađenje u četvrtfinalu Eurobasketa eliminisali su aktuelnog prvaka Evrope, bili su bolji od Slovenije rezultaotm 90:87 a utakmicu karijere odigrao je Mateuš Ponitka koji je postigao 26 poena, imao 16 skokova i 10 asistencija i tako postao tek treći igrač u istoriji Eurobasketa koji je upisao tripl-dabl.

“Znali smo da će biti teška utakmica. Bio sam iznenađen, moram da priznam, time kako smo igrali sjajno u prvom poluvremenu. Nisam to video na ovom prvenstvu, znao sam da Slovenija ima odlične igrače, znali smo koliko su dobri i koliko se bore. Pritiskali su nas u trećoj četvrtini, dopustili smo im veliku seriju tada i ponovo je bila izjednačena utakmica”

29-godišnji košarkaš je potom dodao kako svaki turnir ima svoju bajku, a to su oni ovoga puta.

“Pričali smo o tome u svlačionici, pokušali smo da budemo hrabri, ali moramo da imamo na umu da nemamo mnogo iskustva u ovakvim situacijama, jer nismo tako često bili u četvrtfinalima. Za mene je sve jasno, naš tim je dao svoje srce, ponosan sam na ekipu. Niko nije verovao u nas. Svaki turnir ima svoju bajku, a mi smo to ovoga puta”

Sada ih očekuje borba za finale protiv Francuske.

“Kada gledate mečeve, srećno su prošli Tursku i Italiju, ali ovo su četiri najbolje ekipe u Evropi. Nekada je bila sreća na njihovoj strani, gledaćemo snimak, videti šta možemo da očekujemo, bekovi su im iz NBA lige. Francuska je odličan tim, niko ih nije shvatao za ozbiljno, baš zbog te sreće. Izašli su iz teške grupe sa trećeg mesta, ako se ne varam. Biće to teška utakmica za nas”, rekao je Ponitka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet