SerbianEnglish

Zvezda se praznih ruku vraća iz Turske

 Zvezda se praznih ruku vraća iz Turske

FOTO: FK Crvena zvezda

Trabzon zasluženo slavio – 2:1 (1:0).

Nismo dugo čekali na prvo uzbuđenje, sekunda je delila Pešića da uzme loptu Čakiru, snašao se golman domaćih u poslednji čas. Zvezda napada uglavnom po desnoj strani u ranoj fazi utakmice, dva nagoveštaja opasnih napada kao odgovor na pritisak domaćina. Prvi je zapretio Trabzonspor nakon 15 minuta igre, korner, odbitak, volej hvata Trezege, Borjan odbija u novi korner. Pritisak se nastavlja i ishod je gol, Trezege je uočio na drugoj stativi usamljenog Hamšika, poslao loptu sa leve strane, iskusnom Slovaku nije bilo teško da dovrši akciju.

Pokušava Zvezda da uzvrati ali je domaćin taj koji preti, pokušaj Hamšika da centrira pretvorio se u udarac ka golu pretvorio se u test Borjanove koncentracije, Đaninijev nalet potom završiose kornerom. Nešto više od pola sata trebalo je Milojevićevoj ekipi da stvori pravu priliku, Bukari je opasno šutirao iskosa sa desne strane, Čakira je krajnjim naporom uspeo da interveniše. Pozna faza prvog poluvremena bila je nešto mirnija, što je odgovaralo Trabzonu da održi prednost.

Nema promene posle pauze, niti Zvezda uspeva da ozbiljnije uzvrati, niti Trabzon da ponovo ugrozi Borjana. Dd 63. minuta crveno-beli igraju sa igračem manje na terenu, zbog neopreznog starta Kangva je zaradio drugi žuti karton. Nije dugo trebalo Trabzonu da iskoristi brojčanu prednost, tek pet minuta, Kanga je izgubio loptu pred kaznenim prostorom, Bakasetas dodao do Trezegea, nemoćan je bio Borjan kod ovog udarca.

Pretio je Trabzon, želeo treći gol, umesto toga primio je jedan minut pre kraja regularnog dela igre, može se reći pravo ni iz čega. Nikolić je poslao loptu ka Kataiju, on je prosledio na desnu stranu, Mustafa je u nastavku akcije poslao povratnu u srce šesnaesterca, upravo ka Nikoliću koji pogađa metu. Gol je dao krila gostima, ipak, previše kasno da bi se poraz izbegao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet