SerbianEnglish

Danilović ljut: Nismo zaslužili uvrede

 Danilović ljut: Nismo zaslužili uvrede

FOTO: KSS

Veliki neuspeh za reprezentaciju Srbije. Ispadanje od Italije je bilo apsolutno neočekivano i zaslužuje kritike. Ipak, deluje da se otišlo u drugu krajnost, gde se krenulo sa uvredama. Nezadovoljan rezultatom, ali i pomenutim uvredama je i predsednik saveza, Predrag Danilović, koji je za sajt KSS analizirao urađeno.

Rezultat na Evropskom prvenstvu predstavlja neuspehSigurno je igračima eliminacija najteže pala, zatim stručnom štabu, tek onda svima nama. Neću ništa novo reći ako ponovim da veliki deo lepote i surovosti sporta staju u jednu reč – neizvesnost. Posle niza jako dobrih utakmica ovog leta, došlo je tih desetak kobnih minuta protiv Italije i turnir je za nas bio gotov. Ovog puta nismo uspeli, ali verujem da će ekipa, ukoliko bude nastavila da se okuplja i dodatno uigrava, doneti našoj zemlji uspehe za ponos.”

Što se uvreda tiče, Danilović smatra da ih niko nije zaslužio, pa tako ni igrači, ni trener.

Ovim putem želim da istaknem i osudim neke stvari kojima nisam želeo da dajem publicitet do završetka takmičenja, kako ne bih dodatno skretao fokus sa onoga što je najvažnije, a to je teren. Veoma ružna vređanja koja su se mogla čuti i videti tokom priprema, a kasnije i tokom šampionata, pa i nakon eliminacije su velika sramota na prvom mestu onih koji su takve stvari bili u stanju da izgovore. U pitanju je primitivizam od kojeg se u javnom prostoru moramo zaštititi i koji mora biti najoštrije osuđen. Košarkaški savez Srbije i ja kao predsednik Saveza ćemo uvek biti tu da zaštitimo kako selektora tako i naše igrače od takvih stvari. Kritike nisu sporne, mi jesmo zaslužili kritike, naročito su poželjne one iz kojih možemo da izvučemo nešto korisno za budućnost. Mora se jasno napraviti razlika između kritika i primitivnih uvreda koje smo, nažalost, imali priliku da čujemo i vidimo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet