SerbianEnglish

Linta: Nadam da će taj momentum koji smo pokrenuli trajati što duže

 Linta: Nadam da će taj momentum koji smo pokrenuli trajati što duže

FOTO: Mladost GAT

Nagovestila je Mladost GAT izlazak iz krize, za početak serija poraza je prekinuta remijem i trijumfom, drugim u sezoni, na koji se dugo čekalo.

Kad imate negativan niz rezultata, neka strepnja i sumnja uđe u ekipu. Mislim da smo u ove dve poslednje utakmice pokazali prvo sebi, a onda i drugima da se nećemo tako lako predati i da imamo potreban kvalitet za ovaj rang takmičenja. Pričao sam danas i na sastanku sa igračima o tome kako smo neke utakmice u ranijem periodu možda mogli da završimo drugačije i da bude drugačiji bodovni saldo, ali tek je početak, ima još dosta utakmica ispred nas. Momci uvek rade vredno, posvećeni su i to mi je podstrek i nada da će rezultati doći u narednom periodu.

Na redu je gostovanje u Kragujevcu gde će Novosađani pokušati da nastave niz pozitivnih rezultata.

U Kragujevcu sam proveo određeno vreme i možda mali deo zasluga što su u Super ligi pripada i meni. Ljudi koji sad rade tamo su nasledili mene, sve su to moji poznanici, prijatelji i radujem se odlasku u Kragujevac. Radnički je krenuo dobro, ali sad je u seriji loših rezultata, mada je to više rezultatska kriza nego kriza igre. To je teško gostovanje, bodovi su i njima veoma važni, kao i nama. Očekuje nas tvrd, neizvestan meč, psihološki zahtevan i za nas i za njih. Verujem u svoje momke i mislim da s energijom koju imamo možemo prikazati veoma dobru igru, a onda iz nje da doći do pozitivnog rezultata. Počeli smo sad da skupljamo bodove, da dolazimo do samopouzdanja i nadam da će taj momentum koji smo pokrenuli trajati što duže.

Faktor će danas na Čika Dači biti i pritisak koji donose prethodni rezultati oba rivala.

Pritisak je možda za nijansu veći na njima, jer igraju kod kuće, a imaju taj niz poraza. Međutim, pritisak je uvek mač sa dve oštrice. Može da bude dobar, jer ti se neka čula popale, ali ako to ne kanališeš, onda može da te okuje. Uvek se vodim tim da je sve do nas. Ako izađemo u dobrom raspoloženju i s dobrom energijom, sa željom i idejom da radimo ono što vežbamo na treninzima, ko god da je nasuprot nas ne bi trebalo da nam predstavlja problem. Međutim, ako ta energija i takmičarski naboj izostanu, bićemo u problemu.

Želi Linta da njegova ekipa diktira tempo.

Uvek sam za varijantu da ne čekamo da protivnik pogreši već da mi budemo aktivniji, da loptu imamo više u svom posedu i da odlučujemo o svojoj sudbini. Ne kažem da je druga varijanta pogrešna, ali to je moja ideja. Nije odbrana gola ključna stvar za defanzivu, odbrana gola podrazumeva i kad uzmeš protivniku loptu na 90 metara od gola, a ne da čekaš da protivnik dođe na 20. To je moja ideja i trudim se da je sprovodim. Možda nije ispravna, ali tako je dok sam ja trener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet