SerbianEnglish

Milenković: Piksi je vizionar, optimista, pozitivac i poseduje nesagledivo samopouzdanje

 Milenković: Piksi je vizionar, optimista, pozitivac i poseduje nesagledivo samopouzdanje

FOTO: Printscreen

Svetsko prvenstvo je sve bliže, euforija raste, a dobra stvar je što naši reprezentativci pružaju odlične partije u svojim klubovima, među njima je i defanzivac Nikola Milenković koji nastupa za Fiorentinu. Nekadašnji štoper Partizana je u razgovoru za “Informer” izjavio da veruje da reprezentacija može da ostvari dobar rezultat na Mundijalu.

“Prvi cilj je da prođemo grupu, to želimo svi, to želi cela Srbija. Neće biti lako, ali sa verom u sebe, sa igračima koje imamo i selektorom, to je najmanje čime bismo se zadovoljili”

O selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju imao je samo pozitivne reči.

“Sećam se sastanka pre utakmice s Portugalom u Lisabonu, posle kojeg izlazite puni vere u sebe i razmišljate da nema šanse da vas Portugal pobedi. Neverovatno je kako vas ubedi u ono što priča, 1.000 odsto verujete da ste najbolji. Kad smo igrali s Portugalom 2:2 u Beogradu, on je ušao u svlačionicu i smireno rekao: ‘Ne brinite, momci, idemo u Lisabon da ih pobedimo tamo gde ih najviše boli’. Tako je i bilo. Čovek je vizionar, optimista, pozitivac i poseduje nesagledivo samopouzdanje”

Srbija se na Svetskom prvensvu nalazi u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

“Zapala nam je nezgodna grupa. Moramo da idemo korak po korak, a Brazil je prvi. To je veoma važna utakmica, jer je bitno kako ćemo da otvorimo turnir. Brazil je velesila, ali mi smo pokazali da nemamo strah ni od koga. Na Brazil idemo uzdignute glave i da se isprsimo, idemo da napravimo veliki rezultat”.

Milenković je najavio da će Srbija protiv Brazila igrati isto kao i protiv Portugalaca.

“Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima. Gubili smo u Lisabonu, pa preokrenuli. Protiv Brazila ćemo da odigramo isto kao protiv Portugala. Nema razloga da bilo šta menjamo i da odigramo ispod tog nivoa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet