SerbianEnglish

Alkaraz: Srećan samo što sam odrastao gledajući Federera

 Alkaraz: Srećan samo što sam odrastao gledajući Federera

FOTO: Printscreen

Sve je iznenadila vest da svoju igračku karijeru završava Rodžer Federer uprkos njegovim godinama, oglasio se i trenutni broj jedan mladi Španac Karlos Alakraz koji je šokiran zbog povlačenja Federera. Alakraz je na konferenciji za medije posle meča u Dejvis kupu gde je poražen od Kanađanina Feliksa Ože-Aljasima govorio o Švajcarcu.

“Voleo bih da igram protiv njega, ali to neće biti moguće. Ostavio je veliku zaostavštinu tenisu, šta reći o njemu? Svi znaju da ima magiju, talenat, spektakularan je bio, svi ga vole i cene. Kada sam čuo vest, nisam mogao da veruje. Jako me je šokirala pomisao da ga više nikada neću videte na Turu. Ali srećan samo što sam odrastao gledajući ga”

Prokomentarisao je i poraz u Dejvis kupu, iako je imao prednost.

“Fizički sam se osećao dobro, ali ne 100 odsto. Sve vreme sam bio na granici, izdržao sam koliko sam mogao, ali protiv zveri kao što je Feliks to je teško. Po teniskom kvalitetu, fizičkoj i mentalnoj snazi, on je jedan od najboljih na svetu. Borio sam se, ali nisam uspeo da pokažem 100 odsto. Ovo je Dejvis kup, morate da date sve od sebe za svoju zemlju i za sve ljude koji nas bodre”, rekao je Alkaraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet