SerbianEnglish

Bitka za Belingema – spremaju se bar tri kluba

 Bitka za Belingema – spremaju se bar tri kluba

FOTO: BVB

Naredno leto imaćemo transfer sapunicu.

I ovog leta pojedini klubovi su gledali ka Dortmundu, razlog je bio Džad Belingem. Mladi vezista se smatra možda i budućim najboljim igračem na toj poziciji i mnogi klubovi ga vide kao nekoga oko koga bi mogli da planiraju budućnost. Borusija tokom prethodnog prelaznog roka nije želela ni da razgovara o transferu, kao ni sam Belingem. Sledeće leto već je druga priča i barem tri kluba su ozbiljni kandidati da ga dovedu, iako ne treba isključiti ni neke druge koji bi se mogli aktivirati u međuvremenu.

Najuporniji među njima je Liverpul. Dobro je poznato koliko Jirgen Klop ceni Belingema, smatra da je neko ko bi mogao da nosi igru Redsa godinama i spreman je na sve kako bi ga doveo. Španski As piše o cifri od sto miliona evra i ponudi koja bi mogla biti poslata u Dortmund narednog leta.

Isti izvor navodi da će Liverpulu žestoka konkurencija biti Real Madrid. Blankosi sprovode rekonstrukciju vremešnog veznog reda, blagovremeno su dovedeni Eduardo Kamavinga i Aurelijen Tčuameni kako bi zajedno sa Federikom Valverdeom zamenili starije kolege. Kazemiro je već promenio sredinu, kakva god bila budućnost Tonija Krosa i Luke Modrića narednog leta, jasno je da se ipak mora razmišljati na duže staze, i Florentino Perez vidi upravo Belingema kao nekoga ko bi mogao da bude pravi naslednik hrvatskog fudbalera.

Potvrdio je Fabricio Romano da je Liverpul već ovog leta razgovarao oko potencijalnog transfera ali i dodao da je to takođe učinio Čelsi. Plavci prave dugoročni projekat, zbog potencijalnih odlazaka N’Gola Kantea i Žoržinja u potrazi su za novim veznjacima i među kandidatima se takođe visoko kotira Belingem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet