SerbianEnglish

Obradović: Tri igrača imaju ozbiljne povrede

 Obradović: Tri igrača imaju ozbiljne povrede

FOTO: KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana po povratku iz Španije treniraju u ”Masteru”, jer je “Arena” zauzeta zbog Svetskog prvenstva u rvanju.

Trener crno-belih, Željko Obradović govorio je o problemima, kako u igri, tako i sa povredama.

”Pripremne utakmice služe da bi se videle neke stvari koje smo pre toga uradili i pokazale su se sve slabosti na čijem ispravljanju ćemo insistirati, pre svega u odbrani. Mislim da su tu najveći problemi koje imamo. Velika je razlika bila između prvih i poslednje dve utakmice što se tiče protoka lopte i onoga što bi trebalo da izgleda kao timska igra. Nažalost, i dalje imamo nekoliko igrača koji nisu u stanju da treniraju sa ekipom – Avramović, Smailagić, Egzum i Glas. Papapetru je dobio još par dana odmora zbog učešća na Evropskom prvenstvu i prilljučiće nam se u narednim danima. Nalazimo se u situaciji koja nije nimalo naivna, ali moramo da iskoristimo vreme da se što bolje pripremimo za jak turnir u Moskvi, posle čega ćemo imati još pet dana da sve još malo pogledamo, analiziramo i da probamo da budemo što spremni za početak AdmiralBet ABA lige”, izjavio je Obradović.

Partizan će na startu sezone imati nekoliko vezanih gostovanja, koja će gotovo sigurno propustiti Smailagić, Glas i Avramović.

”Mislim da to nije nešto što je mnogo bitno, na raspored ne možeš da utičeš. U Španiji smo i igrali utakmice na 48 sati ili dan za danom, jer nas takav ritam očekuje u većem delu sezone, tako će biti i u Moskvi. Neće nam biti lako, jer ova tri igrača imaju zaista ozbiljne povrede – i Avramović, Smailagić i Glas. Oni u prvom periodu neće biti sa nama, koliko dugo ja to ne znam, za prognoze su zaduženi doktori. Kada budu spremni imaćemo ih na treningu, pa ćemo videti koliko će im onda trebati da uđu u formu. Dante Eguzum ima lakšu povredu, očekuje se nekih deset dana pauze, ali neće putovati u Moskvu’‘, poručio je Obradović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet