SerbianEnglish

Petrić: Ako se ne vratimo sa pobedom vraćamo se na start, bila bi to katastrofa za nas

 Petrić: Ako se ne vratimo sa pobedom vraćamo se na start, bila bi to katastrofa za nas

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je i definitivno izašao iz krize, navijače i javnost oduševila je partija protiv Nice, sada se nadaju da je to uvod u kontinuitet uspešnih nastupa.

Ovo što su momci odigrali u četvrtak, navijači su zapamtili i oni sad očekuju iste partije, da se to ponavlja non-stop. Voleo bih da budemo mirniji na lopti i malo hrabriji. Da je tako bilo, mislim da smo mogli da pobedimo. To su sve navijači zapamtili, ali i ja kao trener, tako da očekujem da ponavljaju takve partije. Koliko ćemo uspeti, videćemo, ali biće veliki izazov za nas.

Prva prilika za to je gostovanje Radniku koji je u nezavidnoj situaciji, promenjena su dva trenera od početka sezone, čeka se treći.

Imamo zahtevnu utakmicu jer idemo na put od četiri sata. Nadam se da su se igrači odmorili. Palo je dosta kiše, pa će teren biti malo teži za igru, ali igrači su spremni i verujem da će da odgovore. Posle imamo pauzu od dve nedelje za odmor i pripremu za ono što sledi. Svi su spremni sem Filipovića i računamo na najjači mogući sastav. To što Radnik ima problema, ja nisam za to da se treneri odmah menjaju, bilo je i u drugim klubovima problema pa se okrenulo, primeri su Novi Pazar, Napredak… To negativno utiče na igrače, Trener je tu jednu ili dve utakmice, a to što oni imaju problem ne treba nas da opterećuje. Imamo dug put, iza sebe emotivan meč, treba da nastavimo niz i igrači moraju da se dokazuju, tu nema opravdanja. Ako se ne vratimo sa pobedom vraćamo se na start, bila bi to katastrofa za nas.

Ne želi šef struke da kvalitet terena bude izgovor.

Dole je uvek teško, teren uži, atmosfera donosi njima sigurnost. Teren je takav kakav je, biće podloga drugačija nego na stadionima Partizana i Zvezde, nadam se da će se narednih godina sve više obratiti pažnja na srađivanje terena. Nemam ništa protiv da svako igra na način na koji može, ali ovde se samo Partizan pita i verujem da ćemo se vratiti sa tri boda.

Zanimljiva je bila anegdota o Menigu i Pavloviću na prethodnoj utakmici.

Menig nije bio spreman, kao ni Pavlović, ali sam im rekao da sede na klupi da malo “plašimo” Nicu. To nekome izgleda smešno, ali ja sam to stvarno rekao njima. Da sam ih izveo i na zagrevanje, možda bi oni pomislili “evo ih ova dvojica, pa će rešiti utakmicu.” Menig je spreman za nedelju, biće u konkurenciji, samo je problem da li teren u Surdulici može da mu pogorša situaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet