SerbianEnglish

Sisoko: Trudiću se da sledim Badamosijev primer

 Sisoko: Trudiću se da sledim Badamosijev primer

FOTO: Čukarički

Poslednjeg dana prelaznog roka Čukarički je dobio novog vezistu, mladi Malijac prešao je isti put koji je nešto ranije prešao Muhamed Badamosi.

– Srećan sam što sam došao ovde. Nadam se da me čeka dobra sezona u Čukaričkom. Potrebne su mi utakmice, došao sam da igram. Želim da budem na terenu, da pomognem ekipi, da ekipa pomogne meni da dođem na viši nivo. Badamosi mi je pričao samo pozitivno o Čukaričkom, to je svakako jedan od razloga što sam se lakše odlučio za dolazak u Srbiju. Na svom primeru je pokazao da je odlazak na pozajmicu bio odličan potez. Postigao je samo jedan gol prošle sezone u Belgiji, ovde je dao već devet, prvi je strelac lige. Jednostavno, dobio je prostora da igra i to je iskoristio na najbolji mogući način. Trudiću se da sledim njegov primer. Pričali smo mnogo. Video sam sve njegove golove, mnogo je napredovao u Čukaričkom za kratko vreme.

Osvrnuo se na svoje dobre partije na reprezentativnom nivou koje su ga i dovele u Evropu.

– Posle Mondijala do 23 godine u Poljskoj na kojem je Mali igrao odlično, dobio sam i prihvatio ponudu iz Belgije od Kortrajka. Imao sam i nastupe na Afričkom kupu, to su za sada najbolji momenti moje karijere. Ponavljam, cilj mi je da igram što više, a svestan sam da u timu imam veliku konkurenciju, između ostalog i na mojoj poziciji. I radujem se tome, zdrava konkurencija je uvek dobrodošla.

U novom klubu odabrao je dres sa brojem 14.

– Broj četrnaest nisam izabrao slučajno. Obožavam da gledam Kazemira, trudim se da “skidam” njegove poteze, on je idealan model igrača na mojoj poziciji.

Priznaje da nije znao mnogo o srpskom fudbalu pre dolaska.

– Iskreno, nisam znao skoro ništa pre dolaska ovde o srpskom fudbalu. Badamosi mi je dosta toga lepog kazao, biće svakako lakše uz njega u novom klubu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet