SerbianEnglish

Skariolo: Ovo su stvari koje se ne dešavaju preko noći, potrebno je mnogo truda, rada, ulaganja…

 Skariolo: Ovo su stvari koje se ne dešavaju preko noći, potrebno je mnogo truda, rada, ulaganja…

FOTO: FIBA

Pobedom nad Nemačkom u polufinalu, Španija je osigurala medalju, zlatnu ili srebrnu, ostaje da se vidi, ono što je interesantno je da je kroz eliminacionu fazu u sve tri utakmice došla do pobede vrativši se iz dvocifrenog minusa.

Ova medalja je možda najmanje očekivana, ali zaslužena. Izgrađena je zajedničkim radom, ogromnom željom da se pređu svi nedostaci. Imali smo karakter, snagu volje da okrenemo još jednu utakmicu i dobijemo u poslednjoj četvrtini, kada je bilo najvažnije. Još jednom smo prevazišli sve prepreke, verovali smo u sebe i pobedili smo u ovoj neverovatnoj utakmici.

Ne može španski selektor već sada da sakrije oduševljenje urađenim.

Košarka je timski sport, na kraju dana najvažnije je pobediti kao tim. Neke stvari su vrlo očigledne i briljantne, idu na naslovne strane, neke ne. U svakom trenutku moraš da znaš šta i kako treba da uradiš za pobedu. Mi smo pobedili i to je najvažnija stvar za Španiju i ovaj tim je uvek viđen u završnicama velikih takmičenja. Želim da u ovom uživaju svi, od igrača, do trenera i svih u osoblju, jer rade sve što mogu da mi rastemo kao tim. Jako sam ponosan na sve što smo stvorili. Ovo su stvari koje se ne dešavaju preko noći, potrebno je mnogo truda, rada, ulaganja… Svog karaktera, želje, motivacije, svega što je potrebno u okviru timskih potreba.

Na putu ka zlatu stoji Francuska.

Mečevi sa Francuskom su uvek posebni, imaju veliki talenat, NBA igrače, ogromni su… Poštujem trenera Kolea i našeg protivnika. Verujem da će biti interesantno. U jednoj utakmici je sve moguće.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet