SerbianEnglish

Bronza za domaćina dok čekamo šampiona

 Bronza za domaćina dok čekamo šampiona

FOTO: FIBA

U meču za treće mesto Nemačka bolja od Poljske – 82:69 (19:14, 17:9, 18:26, 28:20).

Kao da je Herbertova ekipa prepisala recept iz polufinala i fokusirala se najpre na to da zatvori sve prilaze košu. Trojkama Nemci otvaraju meč i od tog trenutka Poljaci jure zaostatak, istina, uglavnom blagi. Kako je vreme odmicalo tako je Nemačka stezala odbranu, protivnik nije imao rešenja i ishod je dvocifreni minus na poluvremenu – 36:23.

Ova prednost kao da je opustila Nemce a skinula pritisak sa Poljaka, predvođeni Sloterom i Sokolovskim opustili su ruku i nagovestili da bi ovaj duel ipak mogao da se zakomplikuje. Dživa i Garbač vraćaju svoju ekipu u egal posle dva i po minuta u poslednjem kvartalu, Herbert je morao da reaguje tajm-autom. Ishod te pauze bila je rafalna paljba Nemačke koju Poljska nije mogla da izdrži, niti je imala odgovor, domaćin je u naletu i bronza ide njemu u ruke.

I večeras je Šruder bio prva violina sa 26 poena i šest asistencija, dvocifren u nemačkoj selekciji bio je još Vojtman koji je na 14 poena dodao devet skokova i šest uspešnih dodavanja. Među Poljacima izdvojio se Sokolovski sa 18 poena i šest skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet