SerbianEnglish

Musa: Miško me je ubedio da ne odem u Olimpijakos

 Musa: Miško me je ubedio da ne odem u Olimpijakos

FOTO: FIBA

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i novi član Real Madrida, Džanan Musa gostovao je u podkastu “Inkubator” gde je između ostalog otkrio kako ga je Miško Ražnatović kao 15-godišnjaka odvratio od potpisivanja ugovora sa Olimpijakosom.

“Da sam otišao u Olimpijakos, pitaj Boga gde bih sad bio. Ugovor je bio na stolu. Bio sam tamo na probi, ali bio sam dete i to je bila smešna situacija. Odradim ja privatni trening iza zatvorenih vrata i trener meni kaže ‘potpisaćemo te’. Odem u svlačionicu i to nikad neću zaboraviti. Vidim Spanulis i Printezis, dresovi stoje. Ja pavijan gledam one patike, ona prezimena. Ne možeš da veruješ gde si. Uslikam sebe u ogledalu s dresom Olimpijakosa i odem u hotel. Ta je slika na internetu i to je to. Bio sam dete, imao sam 15 godina, šta sam ja znao. U dva sata ujutru mi Sejo Bukva kuca na vrata, kaže ‘šta si uradio?’ Ja onako krmeljav pitam šta sam uradio, spavam. ‘Briši onu sliku, ne sme se znati za to, ovo je strogo protiv pravila’. Tu sam već kiksnuo, ali nisam znao. Meni je tad bilo važno i da se pohvalim što sam tu”, počeo je Musa priču.

“To smo nekako rešili i imao sam ugovor na stolu. Sejo Bukva mi kaže idemo do Sarajeva, ali imamo pauzu sedam sati u Beogradu, a Miško će nas čekati. Miško, sada moj porodični čovek. Da popijemo piće, da vidimo šta se dešava. Mi došli, ja prvi put vidim čoveka. Ulazim – on kao Don Korleone. Sedi u nekom mračnom restoranu, to je neverovatno. Miško u nekom odelu sedi u nekom separeu, a on kao na usporenom snimku se pomera. Kao neki film. Upoznajem se, ne mogu da verujem s kim se rukujem. On mi kaže ‘nije ti to dobar potez, jer kad odeš u Olimpijakos, dve godine te šalju tamo, pa ako se probiješ u grčkoj ligi, hoćeš proći ili nećeš. Pusti mene dva-tri dana da rešim nešto pa ćemo videti’. Ja dolazim tamo, ništa se ne dešava. Ovi mi govore zadnji je dan, sad ili nikad ako ćeš da potpišeš za Olimpijakos”.

“Ja potpisao već, gotovo. Miško zove i kaže ne potpisuj, evo ti isti ugovor s boljim uslovima za Cedevitu. Kako je moguće da uopšte razmišljam između Olimpijakosa i Cedevite? On mene ubedi da ću pre igrati u seniorskoj košarci u Cedeviti, da je omladinska košarka samo Diznilend. Sve se brzo tamo zaboravi. Poslušam ga i stvarno je uspelo na najbolji mogući način. Čak sam sa 16 godina igrao prvu utakmicu protiv Olimpijakosa u gostima, gde za pet minuta dajem pet poena. Čuvam Spanulisa i on čuva mene. I naravno, naseo sam prvi napad na faul. Govore mi da ga ne puštam u desnu stranu, kažem ‘neću, ništa se ne sekiraj’. Prvi napad, ja tek izašao, onako gladan, uđem u njega, ali on poleti i to bude moj namerni faul”, ispričao je Džanan Musa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet