SerbianEnglish

Potvrđeno: Samardžić će igrati za Srbiju!

 Potvrđeno: Samardžić će igrati za Srbiju!

FOTO: FSS/Nebojša Paraušić

Mladi vezista Udinezea, Lazar Samardžić je sjajnim partijama privukao pažnju na sebe. Samardžić je srpskog porekla, rođen u Berlinu. Prošao je sve mlađe selekcije Nemačke, a našao se i na poslednjem spisku njihove mlade reprezentacije.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi otkrio je da je obavio razgovor sa Lazarom.

“Bio sam u Milanu da gledam utakmicu između Rosonera i Udinezea. Ne da bih gledao Krunića, već da bih video Samardžića. Imali smo telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio koje su nam namere i želje, a koliko sam primetio u tom razgovoru, kod njega nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Opredeljen je da igra za Srbiju. Dogovor je da debituje u narednom kvalifikacionom ciklusu, od marta. Naravmo, ako bude igrao dobro i nastavio da se dokazuje…”, rekao je danas selektor Srbije.

Objasnio je kako vidi mladog vezistu i koji su njegovi kvaliteti.

“On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Igrač je koji poseduje potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period, te njegove igre i anticipacije u igri, zaista zaslužuje pažnju. Ofanzivni je igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, njegovo godište je takvo da je tek na početku fudbalske karijere. Nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a da oni odluče sutra za koga će. Ali mislim da tu neće biti problema”.

Govorio je i o fudbaleru Crvene zvezde, Stefanu Mitroviću.

“Stefan Mitrović je igrač koji predstavlja budućnost srpskog fudbala. Još je mlad, ali njegove karakteristike meni izgledaju odlično. Ima brzinu i hrabrost da situacije “jedan na jedan” rešava sa autoritetom. Postojala je mogućnost da bira između dve zemlje, a moja procena i mojih saradnika je bila da su to igrači koji treba da igraju za Srbiju, svoju zemlju, svoju otadžbinu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet