SerbianEnglish

Stojković: Srbiji nikad ništa nije bilo lako, na tacni, nego smo uvek morali da se mučimo

 Stojković: Srbiji nikad ništa nije bilo lako, na tacni, nego smo uvek morali da se mučimo

FOTO: FSS

Poslednju utakmicu na domaćem terenu pred odlazak u Katar, fudbalska reprezentacija Srbije odigraće protiv Švedske u Ligi nacija, zbog kazne ipak samo u prisustvu dece do 14 godina.

Očigledno ovde ne može bez problema, na ovim prostorima, stalno nešto se desi što te razočara, ali dobro… Moramo da prihvatimo tu kaznu, da će biti na utakmici samo deca do 14 godina. Šteta je što je to poslednja utakmica u Srbiji pred put u Katar. Neće publika moći da dođe, mislim na starije, ali mi znamo naše obaveze, pripremamo se za Ligu nacija da odigramo maksimalmo što Srbija može. Trudićemo se da ostavimo dobar utisak, ostvarimo povoljan rezultat i oprostimo se na najbolji način.

Ambicije se kao i uvek znaju, plan jasan, fokus na prvu narednu utakmicu i ide se na pobedu.

Idemo korak po korak, maksimalan je fokus na prvu utakmicu, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve da dođemo do nje. Švedska je vrlo dobra ekipa, tražiće revanš jer smo ih pobedili u Stokholmu, ali na nama je da pružimo maksimum, dobru igru da krunišemo pobedom. Kada prođe ta utakmica, onda ćemo razmišljati o poslednjoj. Srbiji nikad ništa nije bilo lako, na tacni, nego smo uvek morali da se mučimo. Igrači su svesni toga, imaćemo sastanke, da stavimo na sto sve što treba da uradimo i da probamo da izvedemo to što smo dogovorili. Trudićemo se, daćemo ono što možemo u ovom momentu. Pokazali smo da možemo, da smo u igri i dalje, bez obzira na deficit od tri boda zbog nezasluženog poraza od Norveške. Na nama je da ispravimo neke stvari u rezultatskom smislu. Neće biti nikakva tragedija ako ne budemo prvi. Ali, verujem da možemo.

Probleme ovoga puta pravi odbrana, tačnije odsustvo tri igrača.

Ne brinem se previše, jer fudbal shvatam kao život. Ono što je tu, na šta možete da računate – to je to. Nema vremena ni prostora za bilo kakvo plakanje. Nemamo Nastasića, Milenkovća, Spajića, ali ima drugih igrača. Moramo da posegnemo za tim da tražimo rešenja. Bilo bi pogubno da ne radimo ništa i čekamo šta će da se desi. Mislim da je ovo dobra šansa, jer se nalazimo na kraju ciklusa Lige nacija, da se pruži prilika i nekim igračima koji su trenutno tu. Bez svakog se može i mora.

Selektora raduje odnos reprezentativaca prema obavezama, saigračima, pa i njemu, u šta se uverio dok ih je obilazio u prethodnom periodu.

Momcima je bilo drago da me vide. Moji odlasci su više bili podređeni tome da im dam na značaju, da popričamo o obavezama i aktivnostima koje predstoje. Nisam preterano bio negativno ili pozitivno iznenađen njihovim igrama uživo. To vidim i preko televizije. Niti sam došao da ih proveravam. Taj odnos mene kao selektora i njih igrača je malo i prisniji. Ono što me raduje je da su u tim

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet