SerbianEnglish

Još jedan evroligaš zove Ponitku

 Još jedan evroligaš zove Ponitku

FOTO: FIBA

Tri opcije za sada.

Očekivalo se da će Mateuš Ponitka biti jedan od traženijih košarkaša ovog leta, ili bar da će u najmanju ruku bez problema naći evroligaški angažman. To se nije desilo, neformalno, zato što je krilni igrač koji je u dresu Zenita imao učinak od 4,7 poena, 5,2 skoka i 2,7 asistencija u Evroligi i 5,3 poena, 3,5 skokova i 4,5 asistencije u VTB ligi precenio sebe, te finansijske zahteve koje je prezentovao zainteresovanim klubovima niko nije hteo da ispuni. Potpisao je kratkoročni ugovor sa Ređo Emilijom uz opciju da ode u slučaju evroligaške ponude.

Sjajne partije u dresu reprezentacije Poljske na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, posebno one u okršajima sa Ukrajinom i Slovenijom kada je predvodio svoje sunarodnike do polufinala učinile su ga interesantnim mnogim klubovima. Na njegova vrata pokucali su Virtus i Baskonija, sada i treći kandidat.

Prema pisanju Eurohoops-a, za Ponitkine usluge zainteresovan je Panatinaikos. Pomenuti portal navodi da su Zeleni imali priliku da ga potpišu tokom leta, nisu je iskoristili ali su sada zainteresovani pod određenim uslovima, jedan je da nađe način da izađe iz aktuelnog ugovora jer ne žele da plate obeštećenje. Ukoliko se sklope kockice, mogao bi Dejan Radonjić pred početak sezone da dobije ozbiljno pojačanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet