SerbianEnglish

Terzić: Zvezda je prepuna šampiona, a šampioni svoje znanje prenose na druge

 Terzić: Zvezda je prepuna šampiona, a šampioni svoje znanje prenose na druge

FOTO: FK Crvena zvezda

Predsednik upravnog odbora SD Crvena zvezda i prvi operativac fudbalskog kluba otvorio je panel pod imenom ,,Zvezdin forum” koji ima za cilj da okupi sve one koji bi znanjem mogli dodatno da unaprede uspešan sportski kolektiv.

Dragi zvezdaši, pozdravljam vas u ime našeg sportskog društva i želim vam srećan rad na prvom Zvezdinom forumu. ‘Znanje je moć’. Ovo je rekao veliki engleski državnik i filozof Frensis Bejkon, a pre njega vekovima unazad i mnogi drugi veliki svetski umovi shvatali su da je znanje najvrednija valuta. Zvezdin forum je osmišljen sa namerom da još više kapitalizujemo na znanju kao velikom resursu Sportskog društva Crvena zvezda, da institucionalizujemo našu zvezdašku školu, u kojoj će se učiti za znanje, a ne za ocene. Ovde ćemo učiti od najboljih i jedni od drugih. Zvezdin forum je osmišljen sa namerom da još više kapitalizujemo na znanju kao velikom resursu Sportskog društva Crvena zvezda, da institucionalizujemo našu zvezdašku školu, u kojoj će se učiti za znanje, a ne za ocene. Ovde ćemo učiti od najboljih i jedni od drugih.

Namera Terzića i svih prisutnih je da se animiraju kreativni, stručni ljudi, kadri da podignu klubove na viši nivo.

Stara narodna poslovica kaže: ‘Kad je kašika u medu, oko tebe sto lica, a kad je problem, samo Bog i porodica’. Naše sportsko duštvo je porodica i mi želimo da je učvrstimo i ojačamo. Osnivanjem Foruma pravimo važan korak u tom smeru. Sportsko društvo Crvena zvezda je sportsko–poslovni sistem koji čine 36 klubova i potrebno je stvoriti održiv model, da svaki od tih klubova funcioniše. Ovaj Forum je i u toj funkciji, da Crvenoj zvezdi osigura šampionski status i u decenijama koje dolaze. Zvezda je prepuna šampiona, a šampioni svoje znanje prenose na druge, postavljajući im visoke ciljeve i kroz primere ih vode ka tim ciljevima. Ovde ćemo učiti od najvećih Zvezdinih imena, ali i od svih onih koje možda nemamo priliku da vidimo često u medijima, a koji bez sumnje doprinose da Zvezda danas bude najuspešnije sportsko društvo. To ne isključuje da učimo i od drugih, ali samo u meri u kojoj je to primenjivo našem mentalitetu, identitetu i integritetu. Da citiram ovoga puta čika Jovu Zmaja: ‘Nije znanje znati, već je znanje dati’. Zato smo Zvezdin forum učinili otvorenim i dostupnim preko Zvezda TV uživo, da bi i drugi učili od nas. Pozivam vas da u duhu te otvorenosti i sami budete prijemčivi prema idejama, sugestijama koje će se razvojem Foruma pojavljivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet