SerbianEnglish

Alimpijević govorio o periodu u Zvezdi

 Alimpijević govorio o periodu u Zvezdi

FOTO: Printscreen

Dušan Alimpijević bio je u centru pažnje u finišu prošle sezone, on je kao trener Burse eliminisao Partizan u Evrokupu i privukao pažnju košarkaške javnosti. Njegov tim je kasnije poražen u finalu od Vritusa, a samo nekoliko godina ranije u sezoni 2017/2018 Alimpijević je nasledio Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde.

Mladi stručnjak je odlučio da progovori o toj tubuletnoj sezoni, kada su crveno-beli izgubili u finalu regionalne lige od Budućnosti.

Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada

36-godišnji trener objasnio je  šta se događalo tokom sezone, nevezano za ekipu.

Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.”, rekao je Alimpijević za novosadski Dnevnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet