SerbianEnglish

FMP preskočio Breogan na putu ka FIBA Ligi šampiona!

 FMP preskočio Breogan na putu ka FIBA Ligi šampiona!

FOTO: Basketball Champions League

Stefanovićeva ekipa izborila polufinale kvalifikacionog turnira – 76:64 (20:17, 12:17, 23:13, 21:17).

Žreb nije milovao FMP dodelivši mu u prvoj rundi kvalifikacija najprijatnije iznenađenje prošlogodišnjeg španskog prvenstva ali to nije sprečilo srpskog predstavnika da se plasira u naredni krug. Bič i Valinskas trojkama, Izundu zakucavanjem, uveli su domaćina turnira u dobar ritam. Manojlović je imao dobru rolu, Nenadić sa pet vezanih poena ne dozvoljava bivšem klubu da se odlepi. Breogan je u drugu deonicu ušao sa 7:0, FMP je bez koša više od tri minuta do novih poena Valinskasa. Nije blistala ni Mršićeva ekipa napadački ali je napadačka produkcija Pantera potpuno podbacila, ipak, odbrana je uradila dovoljno da se održi u igri – 32:34.

Izuzetno loš početak drugog poluvremena nije obećavao za Stefanovićevu ekipu, skoro tri i po minuta Izundu je jedini koji donosi poene, doduše samo tri. Za to vreme, raspoloženi Nakić je razigrao goste, trojkom doneo i prvi dvocifreni plus na utakmici. Frejzer, Stepanović i Valinskas sa tri vezane trojke očas posla su vratili FMP u egal, Uloge su potpuno zamenjene, Panteri su stegli odbranu, Frejzer je razigravao i pogađao, do kraja treće četvrtine sve je išlo na ruku domaćem sastavu. Na kratko je Nenadić vratio Breogan u ritam, na tome je i ostalo, potpuno se razigrao FMP, preuzeo kontrolu i na pravi način dokrajčio protivnika. Time i sebi osigurao veliku dozu samopouzdanja pred polufinale u petak u 20 časova kada će protivnik biti češka Opava.

Najbolji strelac Pantera večeras bio je Valinskas sa 14 poena, još dva debitanta su se odlično pokazala, Janković sa 11 poena i Frejzer koji je na to dodao deset asistencija. 11 poena ubacio je i Izundu uz osam skokova. U protivničkom taboru istakao se Nenadić sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet