SerbianEnglish

Portugalski napadač bi mogao da bude natraženiji u narednim mesecima!

 Portugalski napadač bi mogao da bude natraženiji u narednim mesecima!

FOTO: SL Benfica

Već se četiri kluba spremaju da reaguju.

Sjajno je Gonkalo Ramos počeo sezonu u dresu Benfike. Na 12 utakmica u svim takmičenjima ima učinak od osam golova i pet asistencija što je maltene skoro identičan učinak iz cele prošle sezone. Napredak je jasno vidljiv, odluka da mu se poveri uloga novog vođe napada posle prodaje Darvina Nunjeza potpun je opravdana. Već su pojedini klubovi pokušali da ga dovedu ovog leta, ili da bar razgovaraju na tu temu, uprava lisabonskih Orlova je odolelea. Rodžer Šmit želi da zadrži mladog napadača bar do kraja sezone, videćemo koliko je to realno s obzirom na njegovu formu i imena klubova koji se interesuju.

Tu je najpre Pariz Sen Žermen koji je već kontaktirao oko eventualnog transfera Ramosa i u prošlom prelaznom roku. Luis Kampos izuzetno ceni ovog momka, ipak, procenio je da ovo leto nije pravi trenutak za dolazak s obzirom na to da je ofanzivni deo tima popunjen i ne bi dobio adekvatan prostor da se razvija. Ipak, portugalski novinar, Pedro Almeida navodi da je to što su Sveci odlučili da pošalju Julijana Drakslera na pozajmicu u Lisabon argument koji bi na razne načine mogao da usmeri Ramosa ka Parku prinčeva kada bude odlazio.

Novog napadača će možda tražiti i Bajern. Prostor je dobio Matijas Tel, zna se da je velika želja Hari Kejn, novost je to da je među tri kluba koja je na listu zainteresovanih za Ramosa dodao Ekrem Konur i nemački šampion. Mnogi smatraju da će problem realizacije kod Bavaraca morati da reši novi napadač, Hasan Salihamidžić javno negira to, neformalno traga, pa ne bi čudilo da izbor padne baš na Portugalca.

Tu je i Njukasl koji je u jednom trenutku tokom leta bio ozbiljno zagrizao za ovog momka. Kada je Benfika ostala nepopustljiva, Svrake su se povukle, dogovorile Žoaa Pedra pa u zadnji čas odustale zbog Aleksandera Isaka, sada ponovo gledaju ka Lisabonu.

Zna se da za novim napadačem traga i Mančester Junajted. Na spisku interesantnih Eriku ten Hagu su Ivan Toni iz Brentforda i Brajan Brobi iz Ajaksa, sada tu dodajemo i Ramosa, štaviše, pojedini ostrvski mediji navode da bi Crveni đavoli možda već u januaru mogli da pokušaju da preduhitre konkurenciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet