SerbianEnglish

Tuhel je Nagelsmanu mač nad glavom

 Tuhel je Nagelsmanu mač nad glavom

FOTO: Printscreen

Možda i Alegriju.

Po svim ocenama Bajern je odradio fenomenalan posao u letnjem prelaznom roku. Dovedeni su igrači koji mogu odmah da podignu kvalitet, kao i oni na koje se računa da budu oslonac u budućnosti. Na početku sezone ekipa je izgledala fenomenalno, osvojen je Superkup, protivnici su terorisani u Bundesligi. Na sve su se nadovezale pobede u Ligi šampiona nad Interom i Barselonom, međutim, stvari su otišle u pogrešnom pravcu na domaćem frontu. Bavarci su bez pobede već četiri kola, nanizali su tri remija pa zatim doživeli i prvi poraz.

Očekivano, takva kriza je upalila alarme unutar kluba. Javno, Julijan Nagelsman ima nepodeljenu podršku. Ipak, iz izjava Olivera Kana i Hasana Salihamidžića je jasno da strpljenje ima rok trajanja. Štaviše, između redova je stigao i ultimatum treneru, rečeno je da je ekipa kadra da ispuni očekivanja, sada je na njemu da kvalitet koji ima na raspolaganju pretoči u igre dostojne nemačkog velikana.

Dok je situacija unutar kluba takva kakva jeste, Bild u prvi plan baca Tomasa Tuhela. List koji važi za izuzetno dobro obavešten kada je nemački fudbal u pitanju, a pogotovo Bajern, najpre je izvestio da je doskorašnji trener Čelsija izuzetno cenjen od svih struktura kluba i da bi bio favorit za dolazak ukoliko Nagelsman uskoro ne stabilizuje ekipu. Sada, ponovo pišu o toj temi navodeći da Tuhel ne želi da pauzira nakon otkaza, rad je da se što pre vrati na posao, Minhen mu se čini kao poželjna destinacija i spreman je da spusti finansijske zahteve ne bi li se to i ostvarilo, ukoliko se ukaže prilika.

Istovremeno, italijanski mediji smenjuju Masimilijana Alegrija i Tuhela svrstavaju na najužu listu kandidata za novog trenera Juventusa. Pored njega, pominje se povratak Antonija Kontea na kraju sezone, i Paolo Montero kao kratkoročno rešenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet