SerbianEnglish

Lalatović: Radnički mora da izgleda drugačije, želim pobedničku ekipu

 Lalatović: Radnički mora da izgleda drugačije, želim pobedničku ekipu

FOTO: Printscreen

Radnički iz Niša je smenio dva trenera ove sezone, pa trenutno vide spas u Nenadu Laloviću, Nišlije su u prošlom kolu savladali Spartak 3:0 i tako pružili najbolju igru ove sezone i zasluženo došli do pobede. Nakon utakmice Lalatović je sumirao utiske i imao poruku kritičarima.

“Rezultat nam mnogo znači u svakom pogledu. Pred nama je pauza, koju smo planirali da maksimalno iskoristimo kako bismo osvežili igrače, doveli ih na još viši nivo pripremljenosti i igre. Predstoji nam rad na otklanjanju propusta i unapređenju igre. Radnički mora da izgleda drugačije, želim pobedničku ekipu i zbog toga planiramo mnogo rada u naredne dve nedelje. Odmora neće biti, čeka nas naporan rad”

Iskusnji stručnjak smatra da ekipa sa “Čaira” ima kvalitet za mnogo više.

“Kada sam došao u Niš ova ekipa imala je devet bodova i da se, gledano hipotetički, da se tada završilo prvenstvo Radnički bi ili ispao, ili igrao u baražu za opstanak. Sada je drugačije, što mi daje za pravo da konstatujem da na Čairu imamo kvalitet za mnogo više nego što je ekipa ostvarivala do sada.”

Lalatović nije bio zadovoljan kako mediji reaguju nakon što izgubi utakmicu.

“Mnogi  mediji preneli su naš poraz od Voždovca kao da je reč o smaku sveta, sa bombastim naslovima. Kao da sam izgubio deset utakmica. Pojedini trenere, čiji klubovi imaju budžete po četiri ii pet miliona evra, i kada ti isti ne pobede na nekoliko utakmica, sve je mirno, niko ih ne spominje. A ja, ako jednu ne pobedim, odmah sam u svim novinama i na portalima, i sve po istom sistemu  “evo ga Lalatović, nije pobedio”. Uopšte ne moram da pobeđujem na svakoj utakmici. Nemam budžet od deset ili ko zna koliko miliona evra, kao neki, i zato pitam zašto na meti nisu oni koji u serijama ne pobeđuju, gube za redom veliki broj mečeva, i nikome ništa. Želim da se zna da nisam protiv kritika, taman posla. Kada zaslužujem da budem kritikovan, neka bude kritika, to je i potpuno normalno. Jednostavno ne bežim od toga da budem na meti kritičara, ali kada nemam uspeha. Voleo bih da kritičari primenjuju prema svim trenerima imaju aršin”

Na kraju je postavio cilj, a to je da Radnički budeu plej-of zoni do novembra.

“Počeli smo susret, najviše zbog pritiska koji se još uvek oseća jer Radnički ima malo bodova, dosta bojažljivo. Kada je, međutim, Dimić u napadu izdržao duel sa igračima Spartaka i zatresao mrežu sve je bilo drugačije. Razigrala se naša ekipa, preko Štulića smo postigli još dva gola i zato verujem da ćemo biti sve bolji, sigurniji i uspešniji. Iskreno, nadam se i verujem da ćemo do 15.novembra uspeti da se domognemo zone plej ofa. Onda će biti pesma – sa mnom će igrači da prođu jake pripreme, i uz eventualnih par pojačanja u pauzi, nema zbora – biće to novi i moćan Radnički. U to uopšte ne sumnjam”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet