SerbianEnglish

FMP na pobedu do Lige šampiona!

 FMP na pobedu do Lige šampiona!

FOTO: Basketball Champions League

Srpski vicešampion nadigrao i Opavu – 72:96 (17:21, 24:22, 19:27, 16:22).

Odlično je Stefanovićeva ekipa počela meč, predvođena Frejzerom povela sa 10:2. Frejzer deli asistencije šakom i kapom, diktira igru, češka ekipa se drži na pristojnom rastojanju zahvaljujući šutu za tri poena, posle Jankovićeve ukradene poentira Dženkins, zatim pogađa i dva bacanja za prvu dvocifrenu razliku na nešto više od dva minuta do kraja uvodne četvrtine. Stegla je Opava odbranu, zatvorila prilaze košu i sa šest vezanih poena otišla na prvi odmor. Dve trojke Nerandžića polaganje za ponovo plus deset bile su idealan uvod u drugu deonicu, međutim, rival je imao odgovor, raspucao se u nastavku prvog poluvremena, pokazao kao tvrd orah, čak i vodio jedan period pre nego što su Dženkins, Bič i Simović vratili prednost domaćinu turnira pred veliki odmor – 41:43.

Ispostavilo se da je druga četvrtina bio blagotvoran šamar otrežnenja da se ozbiljnije odigra treća. Janković i Stepanović su održavali glavu iznad vode u ranoj fazi nastavka pre nego što su Frejzer i Bič trojkama najavili buđenje. Predvođen svojim strancima, FMP je odigrao sjajno finiš treće deonice, odbrana na nivou, napad funkcionalan dovoljno da se ponovo pobegne na dvocifrenu razliku. Ispostaviće se da je taj period bio i preloman, Opava jeste pretila ali više niti jednom nije prišla na ispod šest poena zaostatka, pa i to retko, FMP kontroliše meč i uvodi ga u mirnu luku, time i sebi dao dodatnu injekciju samopouzdanja pred okršaj sa Baken Bersima i finalnu borbu za Ligu šampiona.

Izundu je meč završio kao najefikasniji sa 18 poena, prva violina bio je ipak Frejzer sa dabl-dabl učinkom, 16 poena i 12 asistencija. Po 12 poena ubacili su Stepanović i Nerandžić, s tim da je kapiten Pantera dodao i devet skokova. U poraženom timu najviše poena ubacio je Mokran, 16, uz šest skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet