SerbianEnglish

Maljković: Najveći plan je bio da svi igraju najbolje što mogu

 Maljković: Najveći plan je bio da svi igraju najbolje što mogu

FOTO: KSS

U drugom kolu grupe B na Svetskom prvenstvu u Sidneju košarkašice Srbije savladale su Japan 69:64 i tako upisale prvu pobedu na prvenstvu. Nakon utakmice selektorka Marina Maljković je izjavila kako su svi odradili svoj deo posla.

“Velika pobeda. Znali smo još iz Tokija kakav je Japan tim. Tamo su osvojili srebrnu medalju. Osim toga, jako dobro znam i kvalitet japanske lige i zaista je velika je stvar što smo pobedili sa ovim mladim igračicma koje su sada istupile na pravi način. Stalno pričam kako smo napravili smenu generacija, da imamo mlad tim. Ali naš najveći problem je manjak kvaliteta domaće lige, tako da sve ove devojke ne samo da su mlade već nemaju ni iskustva iz jakih takmičenja. Zato je ova pobeda duplo veća, protiv tima koji veoma poštujem”

Nije bilo lako našim košarkašicama protiv olimpijskog vicešampiona, ali na kraju su došli do veoma bitne pobede, koja će dosta značiti u nastavku.

“Znamo dobro Japan i veoma ih poštujemo. I nije bilo nikakvog posebnog plana. Najveći plan je bio da svi igraju najbolje što mogu, da prave manje grešaka, da svi urade ono što moraju da urade. I to se desilo. Svi su shvatili reč odgovornost. Sada smo imali manje izgubljenih lopti, više asistencija. Svi su morali da urade svoj posao, jer smo igrali protiv dobrog ima. Da je bilo ko zaspao, ne bismo mogli da dobijimo ovako veliki tim.”, rekla je Marina Maljković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet