SerbianEnglish

Petrić: Verujem da ćemo u nastavku sezone igrati kao na poslednjih par utakmica

 Petrić: Verujem da ćemo u nastavku sezone igrati kao na poslednjih par utakmica

FOTO: FK Partizan/Sandić foto

Dok traje reprezentativna pauza a oni koji nisu pozvani pod nacionalnu zastavu imaju slobodne dane, trener Partizana sumirao je za Tanjug prethodni period.

Partizan je bio u jednoj krizi, dešavale su se neke stvari koje nisu bile dobre u klubu. Navijači Partizana mogu da očekuju da će igrači uvek da pruže maksimum u narednim utakmicama. Sledi naporan raspored utakmica četvrtak – nedelja. Nadam se da će povrede da zaobiđu naše igrače i da će svi biti zdravi. Verujem da ćemo u nastavku sezone igrati kao na poslednjih par utakmica. Ali ima dosta da se igra. Očekujem od fudbalera da u datom trenutku daju svoj maksimum na terenu.

Sada treba raditi na formi do nove, dugačke pauze.

Naši fudbaleri su u prethodnom periodu imali dosta utakmica. Dobro im je došla pauza da se odmore. Ova pauza će nam ujedno pomoći da više radimo, jer nismo imali vremena zbog tempa utakmica. Narednih par dana iskoristićemo da uradimo ono što nismo do sada da bi igrači imali rezervu kako bi mogli da odigraju preostalih 11, 12 utakmica koliko imamo do početka Svetskog prvenstva i velike pauze.

Nedavno je Predrag Mijatović izneo očekivanje da njegov bivši saigrač može da povede crno-bele do titule.

Mijatović i ja smo veliki prijatelji i bivši saigrači. Možda je on bio preterano nerealan. Gode te pohvale od ljudi sa kojima sam veliki i iskren prijatelj. On je upoznat sa stanjem u Partizanu. Mijatović prati fudbal u svetu, kao i Srbiji i zbog toga može dobro da proceni. A da li ćemo ove sezone uspeti da osvojimo titulu zavisi od mnogo stvari. To pre svega zavisi od nas, ali delimično i od Crvene zvezde, koja je trenutno ispred Partizana. Ako u bilo kom trenutku bude postojala mogućnost da mi preteknemo Crvenu zvezdu to ćemo i učiniti, ali ima dosta da se igra. Do kraja prvenstva biće odigrana i dva derbija sa Zvezdom, pa ćemo videti. Ko bude bolji on će i da pobedi, biće prvi i iskoristiće mogućnost da se naredne sezone direktno plasira u Ligu šampiona.

Nada se Petrić da je ekipa u stanju da se izbori za proleće u Evropi.

Do kraja grupne faze ima dosta teških utakmica, tu su Keln i Nica. U ovoj grupi su realno Keln i Nica favoriti. Učinićemo sve da prođemo dalje. Meni je vrlo bitno da su se igrači opustili i da su počeli na neki način da razmišljaju profesionalno. Oni kod mene imaju mogućnost da pokažu sve što znaju, ali imaju mogućnost i da pogreše. Nadam se ćemo u naredne četiri utakmice skupiti dovoljno bodova da bi mogli da igramo na proleće u Ligi konferencija. Međutim, to verovatno razmišljaju i drugi klubovi, a pre svega Keln i Nica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet