SerbianEnglish

Simon se vraća kući, novi klub je veliko iznenađenje!

 Simon se vraća kući, novi klub je veliko iznenađenje!

FOTO: FIBA

Presudila je želja za povratkom kući.

Prošlo je deset godina od trenutka kada je Krunoslav Simon napustio Zagreb i hrvatsku košarku. Jednu sezonu proveo je u Unikahi, dve u dresu Lokomotive, toliko i u Milanu gde je nastupajući za Olimpiju osvojio četiri trofeja. Prethodnih pet godina bio je član Efesa sa kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, uključujući i dve Evrolige, čak je doživeo i tu čast da turski klub povuče dres sa brojem 44 u njegovu čast.

Po završetku prošle sezone 37-godišnji košarkaš je odlučio da napusti Istanbul, tog momenta se neformalno znalo da je razlog želja da se vrati u Zagreb. To je pokušala da iskoristi Cibona, i privoli ga da bude deo pokušaja ozdravljenja kluba, neuspešno. Šuškalo se da bi možda Cedevita Olimpija mogla da ga privuče, ostao je izgleda pri izričitoj želji da se vrati u hrvatsku prestonicu.

Prema informacijama Vida Horvata, koji ne greši u najavama, Simon je blzu potpisa za Cedevitu Junior. Mladi i ambiciozan tim izgleda da će dobiti izuzetno veliko pojačanje u vidu dugogodišnjeg reprezentativca koji je prošle sezone imao učinak od 6,9 poena, 2,8 skokova i 2,6 asistencija u Evroligi, te 9,5 poena, 4,5 skokova i četiri asistencije u turskom prvenstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet