SerbianEnglish

Stojković: Imamo Mitrovića kao Topalovića u reprezentaciji

 Stojković: Imamo Mitrovića kao Topalovića u reprezentaciji

FOTO: FSS/Marko Metlaš

Srpski fudbaleri igraju poslednji meč na svom terenu pred Svetsko prvenstvo, rival u Ligi nacija je Švedska a selektor je u istom tonu najavio ovaj meč kao i prethodne.

Za razliku od juna, kada smo imali četiri utakmice u 11 dana, sada imamo samo dva meča, tako da nema prostora ni potrebe za improvizacijama. Maksimalno smo fokusirani na sutrašnju utakmicu, o Norveškoj nismo ni pričali. Igrači znaju koju odgovornost nose, da kroz igru želimo da dođemo do rezultata. Imperativ je pobeda, neće biti lako, jer je Švedska izutetan tim, potpuno ih respektujem, ali sve će zavisiti od nas ako budemo na “svom mestu”, a moramo da budemo. Nije tragedija ni ako ne budemo prvi u Ligi nacija, ali ćemo pokušati sve da dođemo do obe pobede. Nemam dilemu oko tima, znam ga već tri dana, kada mi se stvorila jasna slika u glavu, samo što ne mogu da ga saopštim sada. Ko god bude igrao, biće na vrhunskom nivou.

Prvo mesto sada nije primarna tema, želi se, ali se ide od utakmice do utakmice.

Na kraju smo ciklusa, voleli bismo da osvojimo prvo mesto. Ali, prvi cilj je da pobedimo Švedsku, jer samo tako ostajemo kandidati za promociju. Liga nacija nije neko prijateljsko takmičenje, računaju se bodovi I bitno nam je iz više razloga. Momci su dobro raspoloženi da odigraju dobro i da osvoje bodove.

Zagonetan je ostao Stojković i po pitanju eventualnih debija Srđana Babića i Stefana Mitrovića.

Babić i Stefan Mitrović mlađi… Imamo Mitrovića kao Topalovića u reprezentaciji. Oni sigurno nisu došli da se slikaju, nego su došli da upišu debi za državni tim. Kada će to biti, videćemo. A hoće sigurno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet