SerbianEnglish

Švajcarci pred Mundijal zabranili albanskog orla

 Švajcarci pred Mundijal zabranili albanskog orla

FOTO: AP

Direktor fudbalske reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami poručio je da u meču sa Srbijom ne želi da vidi ikakve političke ili verske poruke.

Švajcarski reprezentativci albanskog porekla provocirali su srpske fudbalere prilikom proslave golova, pokazujući dvoglavog orla, a Tami se nada da se ovakvi prizori neće ponoviti kada se Srbija i Švajcarska sastanu 2. decembra u Kataru.

“Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru”, rekao je Tami i dodao:

“Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni.”

FOTO: EPA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet