SerbianEnglish

Đoković: Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu

 Đoković: Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu

FOTO: Profimedia

Srpski teniser stao je još jednom iza svojih odluka koje su ga koštale i izostanaka sa turnira u Sjedinjenim Američkim Državama u prethodnom delu sezone.

– Čovek sam koji snažno veruje da se sve dešava s razlogom. Na nama je da li ćemo da gledamo čašu kao polupunu ili polupraznu, a ja se trudim da budem pozitivan u životu. Kad već nisam mogao da idem u SAD, trudio sam se da na vredan način iskoristim to vreme – bio sam s porodicom, provodio vreme s nekim ljudima s kojima inače ne stižem. Kada je reč o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram da kažem da se nisam baš osećao komforno kada sam trenirao i vežbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da to zna tačno – kada je trening, kada je oporavak itd, ali iskoristio sam vreme na pravi način.

Deo vremena provodio je u svom teniskom centru u Beogradu a poručio je i da ne razmišlja o kraju karijere.

– Time sam se dosta bavio, a i u ovoj fazi karijere, ne želim da trčim s turnira na turnir, već sa koncentrišem na ono najvažnije. Želim da očuvam telo i da imam dugu karijeru – nemam na umu godine, da li je to još jedna ili deset, koliko god. Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim da nastavim dokle god se osećam dobro i dokle god mogu da se takmičim sa mlađima, da budem jedan od kandidata za slem titule.

Posle pauze i Lejver kupa, sada će nastupati u Tel Avivu i Astani.

– To mi isto donosi dobar osećaj i uzbuđenje, da vidim mesta koja ranije nisam. Uvek imam manje-više isti raspored, biće lepo posetiti nova mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet