SerbianEnglish

Gaćinović: Desilo nam se i nešto što smo planirali, a mnogo više toga što nismo

 Gaćinović: Desilo nam se i nešto što smo planirali, a mnogo više toga što nismo

FOTO: Novi Pazar

Uvodni porazi, serija pobeda, pa ponovo dva poraza pred reprezentativnu pauzu, bez obzira na to, kad se sve sabere i oduzme, Novi Pazar je i dalje najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka MozzartBet Super lige.

Desilo nam se i nešto što smo planirali, a mnogo više toga što nismo. Objektivno, bili smo na nekom ispitu zrelosti, da vidimo koliko možemo da se nosimo sa pritiskom. Treba biti realan i proceniti kakve su nam objektivne mogućnosti. Pokazalo se na poslednjim utakmicama da nama svaki igrač puno znači, da nemamo adekvatnih zamena kako bismo igrali bez Miloša Mijića ili kapitena Stefana Lončara, a da se to ne oseti. Sve je to bilo vidljivo, pogotovo u veznom redu, a naročito na poslednjoj utakmici u Lazarevcu. Treba biti realan i staviti stvari tamo gde im je mesto. Uvak hoćemo mnogo, ali u ovom momentu – nismo mogli više.

U razgovoru za MozzartSport, Gaćinović je govorio o tome šta su činioci dobrih igara Pazaraca.

Zato nam je ova pauza dobro došla, da se resetujemo i svedemo utiske, da posložimo stvari na mesto, da se ponovo uverimo da nam ne treba ni preterena euforija, ni preterani pesimizam, da idemo od meča do meča, da dajemo maksimum i igramo prepoznatljiv fudbal. Naravno, bilo bi dobro da pobeđujemo. Realni smo, pa kad padnemo znamo što smo pali, a kad profitiramo zašto smo profitirali. Objektivno smo ekipa gde je presudna snaga kolektiva. Nemamo velikih zvezda i zasnivamo se na radu svih, dobroj hemiji, energiji i ritmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet