SerbianEnglish

Trinkijeri: Bar 14 timova ima više resursa od nas i moramo da se laktamo kao gerilci

 Trinkijeri: Bar 14 timova ima više resursa od nas i moramo da se laktamo kao gerilci

FOTO: Euroleague

Večeras počinje Evroliga, jedan od zanimljivijih mečeva odigraće Bajern i Fenerbahče, dobićemo nagoveštaj da li i ove sezone nemački klub može ponovo da bude prijatno iznenađenje kao prethodne dve sezone.

– Prošle godine smo bili na četvrtinu od Fajnal fora. Sada bar 14 timova ima više resursa od nas i moramo da se laktamo kao gerilci. Cilj je da se unapredimo kao tim, da dobijemo više utakmica i da uzmemo tu titulu u domaćem prvenstvu koja nam beži već dve godine. Tada ćemo videti. Kako god bilo klub smo kome je najmanje trebalo da stigne do plej-ofa.

Govorio je Italijan o tome kako je takmičiti se na dva fronta, evroligaškom i domaćem.

– To je najbolji košarkaški proizvod van NBA. Najteža stvar je razumeti ogromnu razliku između Evrolige i domaćih šampionata koji su sve više nepredvidivi. Košarka sa toliko suprotnosti u igri i interpretaciji kao Pluton i Merkur. Četvrtkom i petkom igraš jedan tip košarke i dalje misliš o velikom meču u Tel Avivu a onda podigneš glavu i gubiš 35:12 u prvoj četvrtini sa odmornijim protivnikom koji je trenirao cele nedelje. To čini posao trenera u Evroligi daleko kompleksnijim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet