SerbianEnglish

Pavićević: Za ovaj poraz preuzimam odgovornost, jer sam odstupio od načela da igram utakmicu samo sa zdravim igračima

 Pavićević: Za ovaj poraz preuzimam odgovornost, jer sam odstupio od načela da igram utakmicu samo sa zdravim igračima

FOTO: Mornar/Media Pro

Mornar je po drugi put poražen u svojoj hali u AdmiralBet ABA ligi, sličnost sa porazom od SC Derbija i gostovanja Ciboni je što je iskusni trener razočaran svojim igračima.

– SC Derbi je potpuno zasluženo pobedio, od prvog do poslednjeg minuta se za to borio i uradio sve što bi trebalo da se radi kad se kroči na teren. Imali smo 20 izgubljenih lopti i dozvolili protivniku da ima 17 ofanzivnih skokova. Tako se ne može dobiti ni nižerazredna ekipa. Za ovaj poraz preuzimam odgovornost, jer sam odstupio od načela da igram utakmicu samo sa zdravim igračima. Podlegao sam osećaju Rasela da će moći da igra, mislim da je to moja najveća greška. Ni u napadu ni u odbrani nije bio blizu svog nivoa, to je bila osnovna razlika večeras.

Ne štedi Pavićević kritike.

– Zabrinjava indolentan odnos u odbrani, pogotovo na početku utakmice. Apostrofirali smo da bi posebno trebalo da čuvamo trojicu igrača – Džeksona, Megija i Tasića, trio oko kojeg se vrti sve. Dopustili smo Megiju i Džeksonu da nam daju u prvoj četvrtini pet trojki, a Tasiću da nas lagano savlada pod košem, u igri jedan na jedan. Nismo postojali, bili smo bez energije, sve je bilo kao usporeni film.

Žakelj je taj koji hvali svoje igrače.

– Čestitke igračima, imali su pravi pristup posle meča sa MZT-om, gdje nije tako bilo. Pokazali smo želju, to se vidi po 17 ofanzivnih skokova, tako bi i trebalo da igramo. Utakmica je bila vrlo bitna za nas, videla se nervoza u igri, procenat šuta nije dobar, ali su momci imali želju i volju, to je i odlučilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet