SerbianEnglish

Pešić: Reprezentacija nije samo tim KSS, već svih klubova

 Pešić: Reprezentacija nije samo tim KSS, već svih klubova

FOTO: FIBA

Sastav reprezentacije će i za ove kvalifikacione utakmice diktirati klupske obaveze, s tim da su ovaj put Crvena zvezda i Partizan izašli u susret selektoru i malo mu proširili opseg potencijalnih kandidata.

Sastanci su bili odlični, na njima su bili prisutni predsednici, generalni menadžeri i treneri. Postojalo je obostrano razumevanje i tako uvek treba da bude. Reprezentacija nije samo tim KSS, već svih klubova. Podržavam takve odluke. Mi smo i u prošlosti imali nekoliko sastanaka sa klubovima i njihovim predstavnicima, koji su bili korektni. Nemamo tu problema, ali kada dođe situacija da se nešto konkretno uradi, onda klubovi stave svoje prioritete zbog sistema takmičenja kakav imamo u Evropi. Ili nastane problem jer se neki igrači povrede. Nadamo se da neće biti povreda i sada.

Rekao je Pešić u intervjuu MozzartSportu da će probati ovoga puta da skupi igrače koji imaju nekakav kontinuitet sa nacionalnim timom.

Mi smo već postigli apsolutni rekord u ovim kvalifikacijama, s obzirom da je kroz trenažni proces prošao 31 igrač. Sada gledamo, ako ništa drugo, da pozovemo igrače koji imaju kontinuitet u reprezentaciji. Zasad ne postoji mogućnost da se nešto promeni. Igrači koji nisu u evroligaškim klubovima poput Radanova, Dangubića, Simanića, Jagodić Kuridže i Ristića… To su igrači koji su već bili u selekciji i specijalnih novih imena verovatno neće biti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet