SerbianEnglish

Bajić: Igračima sam u svlačionici rekao da nismo zaslužili pobedu

 Bajić: Igračima sam u svlačionici rekao da nismo zaslužili pobedu

FOTO: Igokea/Marija Vuruna

Dobro se predstavila Igokea i namučila Crvenu zvezdu u derbiju petog kola AdmiralBet ABA lige ali diskutabilno je da li to zadovoljava iskusnog stratega.

Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, želimo joj svu sreću u nastakvu takmičenja. Igračima sam u svlačionici rekao da nismo zaslužili pobedu, nismo dobro stajali na parketu, neke stvari nismo dobro radili većim delom utakmice. Bez ozbira na veoma lošu igru, nisam slučajno u najavi utakmice rekao da Zvezda ima 17 igrača i da stvarno ima suvi kvalitet. Moglo se videti da u defanzivnom delu imaju specijalce koji mogu da igraju veoma dobru odbranu u kontaktu. Posebna priča je ofanziva, gde imaju majstore koji mogu da uzmu loptu i iz teških pozicija postignu koševe kada se lomi utakmica. Znam da igraju agresivno i čvrsto i da taj ritam igre dovodi do toga da njihovi protivnici imaju veliki broj izgubljenih lopti, ali mi smo morali da smanjimo broj prodatih poseda. Davali smo im loptu u ruke, pa su iz tranzicije dolazili do lakih poena iz šuta i polaganjem. Presudni momenat je poslednja četvrtina. Do poluvremena su imali sedam ofanzivnih skokova, a onda u poslendjih četvrtini šest iz kojih su postigli trojke i napravili razliku koju nismo uspeli da stignemo.

Govorio je Nakić o problemima skraćene rotacije.

Svako može da vidi da nam je skraćena rotacija. Povredom Nakića smo izgubili 20-30 odsto na kvalitetu u defanzivnom i ofanzivnom smislu. Strašno nam nedostaje i to se osetilo i večeras. Mogao sam da crpim i da ne pravim neke izmene, pa bi možda i dobio utakmicu. Ipak, znajući da prekosutra imamo bitnu utakmicu u Ligi šampiona moramo sam da rotiram, kako bi nam ostalo svežine. Nadam se da ćemo uspeti da se odmorimo, pogotovu nosioci igre. Ako želimo da dobijemo ovakve ekipe, moramo da imamo više raspoloženih igrača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet