SerbianEnglish

Igokea nije izdržala u istom ritmu, Bilbao maksimalan i posle Laktaša

 Igokea nije izdržala u istom ritmu, Bilbao maksimalan i posle Laktaša

FOTO: Basketball Champions League

Drugi poraz za izabranike Dragana Bajića u FIBA Ligi šampiona – 80:85 (26:24, 23:24, 17:24, 14:13).

Timski je Igokea bolje počela zahvaljujući tandemu visokih igrača i Voleru, Rosa je sa osam poena bio jedini strelac za goste u ranoj fazi utakmice. Voler je šuterski raspoložen, Stivens nezaustavljiv u reketu, Tanasković doprinosi, međutim, šut za tri je faktor kojim Bilbao ne dozvoljava rivalu da se odlepi. Konstantno je Igokea u vođstvu celo prvo poluvreme, u par navrata je ono moglo da bude i ozbilnije ali se rival drži, štaviše u finišu prve polovine utakmice stegao je odbranu i počeo da preokreće momentum na svoju stranu – 49:48.

Skoro sedam minuta, računajući završnicu druge i skoro polovinu treće deonice Kroford je jedini koji donosi poene domaćinu, drži ga u blagoj prednosti ili egalu. Meč je ušao u jedan sporiji period kada se uglavnom pogađalo sa linije penala, onda kada se ritam konačno ubrzao Bilbao se bolje snašao. U poslednjem kvartalu u kome se teško dolazilo do poena, osam koje su povezali Hakanson i Smit pogurali su goste ka razlici koja im je omogućila da završnicu iznesu onako kako su želeli.

Voler se poenterski izdvojio u redovima domaćina, postigao ih je 25, Stivens je ubacio 11 uz osam skokova. Goste je predvodio Rosa sa 17 poena, Hakanson je postigao jedan manje, uz šest asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet